Trečiadienį apie tai jis kalbėjo tiesioginėje DELFI konferencijoje. Pasak politiko, skelbiama informacija nėra tiesa, tad jis nemato pagrindo švaistyti rinkėjų pasitikėjimo. Jis nežada trauktis iš Seimo.

Kaltina pasinaudojus bejėgiškumu, žino dar keturias merginas

DELFI primena, kad antradienį INFO TV nuskambėjo merginos kaltinimas, kad prieš penkerius metus M. Majauskas ją, dar 18-metę moksleivę, pakvietė namo, o ten apkabino per liemenį, pradėjo bučiuoti kaklą, atseginėti suknelę ir sakyti, kaip jos trokšta, koks gražus jos kūnas. „Info dienos“ pašnekovė užtikrino, kad ji – ne vienintelė, kurios bejėgiškumu buvo bandoma pasinaudoti.

„Aš žinau, kad esu ne viena. Žinau keturias merginas, kurias galėčiau įvardinti vardais ir pavardėm. Dvi tikrai buvo atsidūrusios jo bute Vokiečių gatvėje“, – nurodė mergina.

Po šių kaltinimų narystę konservatorių partijoje M. Majauskas suspendavo, o Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS–LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis pranešė besikreipiantis į prokuratūrą.

Miegojo pas mamą

Tiesa, antradienį M. Majauskas žiniasklaidai tikino aptariamo atvejo neprisimenantis. DELFI redakcijoje paklaustas, gal per naktį ką ir prisiminė, politikas patikslino negalintis prisiminti dalykų, kurių nebuvo.

„Ta informacija yra netiesa ir absoliutus absurdas“, – sakė jis.

Tačiau M. Majauskas kartu atviravo šiąnakt ramiai nemiegojęs. Naktį jis paleido ne su žmona ir dukromis, o pas savo mamą.

„Mes turėjome ilgą pokalbį su šeima – ir su žmona, ir su vaikais. Aš labai apgailestauju, kad jiems šį dalyką reikia išgyventi, tačiau tai turbūt yra viešo gyvenimo kaina“, – svarstė jis.

Politikas užtikrino naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį ketinantis praleisti savo namuose. Jis tikino niekada nebuvęs neištikimas savo žmonai.

Prisiminė pažintį su žmona

Paprašius prisiminti pažintį su žmona, M. Majauskas pasakojo su ja prieš dvidešimt metų susipažinęs naktiniame klube.

Prieš metus žurnalui „Žmonės“ duotame interviu politikas kalbėjo, kad paauglystėje mėgdavo lankytis naktiniuose klubuose su vyresniu broliu ir tėčiu.

„Sykį, būdamas septyniolikos, klube sutikau šviesiaplaukę moterį: jai buvo dvidešimt vieni, studijavo teisę Mykolo Romerio universitete, man pasirodė solidi ir rimta. Ir aš ją parsivedžiau namo. Nežinau, ar tai buvo legalu... Pamenu, tėvai šelmiškai šypsojosi, bet viešnią namuose priėmė labai supratingai. Taip aš pradėjau bendrauti su savo būsimąja žmona Ieva. Įstojau į Vilniaus universitetą, bet po metų abu nusprendėme viską mesti ir išvykti į Australiją“, – yra kalbėjęs M. Majauskas.

Aiškina Vokiečių g. turintis vienintelį butą – jį paveldėjo iš tėčio

Pasidomėjus, ar jie su žmona kada yra gyvenęs atskirai, M. Majauskas prisiminė apie 8 metus su ja gyvenęs tai užsienyje, tai Lietuvoje, tad, sutiko, buvo etapų, kai santykiai buvo vystomi „per atstumą“.

„Taip“, – į klausimus, ar tai yra vienintelis butas, kurį jis turi Vokiečių gatvėje ir, ar jį paveldėjo iš tėčio, atsakė M. Majauskas.

Konferencijos metu politikas taip pat užtikrino alkoholiu nepiktnaudžiaujantis.

„Aš savo veiksmais nesukėliau jokių abejonių dėl savo elgesio, pasitikėjimo. Tikrai nebijau, kad kažkas kažką dar gali sugalvoti“, – priminus, kad aptariama mergina mini dar mažiausiai keturias pažįstamas, galimai atsidūrusias panašioje situacijoje, aiškino jis.

M. Majauskas taip pat sakė niekada nesulaukęs ir jokių komentarų dėl galbūt nederamo savo elgesio su kolegėmis.

„Manau, kad tai nebūtų labai deramas elgesys“, – asmeninius santykius darbinėje aplinkoje įvertino jis.

Aiškina merginų ir moterų į namus nekviesdavęs

Politikas vis kartojo tikrai nesikvietęs moterų ir merginų į savo namus, taip kurstydamas abejones savo šeimos tvirtumu.

„Lankymasis po barus nėra tradicija, įprastas dalykas. Jei jau einu į barą, tai tais atvejais, kai yra kažkoks renginys su jaunimu numatytas“, – kalbėjo M. Majauskas.

Pašnekovas tikino jaunimo niekada neragindavęs vartoti alkoholį.

„Tokių veiksmų, kuriais galėčiau kelti abejones, nebuvo – nekviečiau jų vartoti alkoholį, nekviesdavau grįžti pas mane į namus. Iš to buto aš taip pat ir dirbdavau, turėjau daug darbinių susitikimų dienos metu, rinkiminė kampanija ten yra vykusi. Jei tai būdavo darbo diena, žmonos nebūdavo, ji dirbo, tačiau vakarais ji būdavo, nes tai yra vieninteliai mūsų namai“, – aiškino M. Majauskas.

Šeima laikosi sunkiai

Pasak politiko, šiandien jis asmeniškai pasiruošęs priimti visus smūgius, kurie tenka, tačiau vis dėlto esą nepaprastai skaudu dėl šeimos.

„Visiems yra sunku. Su visais turėjau kalbėtis, atsiprašyti už tai, ką jiems teko patirti. Visi turi dirbti, eina į darbus“, – aiškino jis.

M. Majauskas sakė nenorintis kalbėti apie kažkokias sąmokslo teorijas, kad tokiais kaltinimais galbūt bandoma jį užčiaupti, nubraukti darbus, kuriuos jis padarė, tačiau skambantys pasakojimai, gandai esą toli nuo tiesos.

„Manau, visuomenė turi įvertinti. Mano atvejis yra toks, kad aš esu kaltinamas nebūtais dalykais ir tuos kaltinimus neigiu“, – paklaustas, kuo skiriasi nuo seksualiniu priekabiavimu kaltinamo Kęstučio Pūko, atsakė jis.

Susilaukdavo komentarų apie išvaizdą

INFO TV aptariama mergina tikino, kad prieš penkerius metus M. Majauskas buvo premjero Andriaus Kubiliaus patarėjas finansų klausimais, jis buvo įsitraukęs į įvairias veiklas su jaunimu, moksleiviais. Kaip pasakoja mergina, M. Majauskas buvo savotiškas mentorius. Moksleiviams kalbėdavo apie politiką, apie tai, kaip svarbu pažintys. Tačiau draugystė esą nesibaigdavo vien draugiškais patarimais ir pamokymais.

„Dažni pasisėdėjimai baruose, pokalbiai. Dažniausiai besibaigiantys didelio alkoholio suvartojamo kiekiu“, – prisimena mergina.

Anot jos, M. Majauskas siekdavo nugirdyti jaunas merginas, moksleives, kurias atsivesdavo į barą neva pasišnekėti apie politiką: „Galutinis tikslas – parsivesti pas save į butą, ir nežinau, patenkinti savo poreikius.

Iš žmoną turinčio M. Majausko merginos esą sulaukdavo ir komentarų apie išvaizdą: „Užmetinėdavo kokias nors replikas apie kūną, seksualumą, moteris“.

Į barus tuometinis premjero patarėjas kviesdavosi gerokai už save jaunesnes moksleives. Vieno tokio pasisėdėjimo metu Majausko taikiniu tapo ir INFO TV prabilusi mergina.

Kvietėsi į butą

Su M. Majausku kavinėje ji esą susitiko ne viena. Buvo dar keli žmonės. Tačiau galiausiai vakaro pabaigoje liko dviese. Majauskas buvo išgėręs, ji alkoholio išvis nevartojo.

„Jisai sako, aš čia ir gyvenu, Vokiečių gatvėje, penki metrai nuo kavinės. Ar galim užbėgti, man reikia kai ką pasiimti. Taip mes abu nuėjom pas jį į namus“, – pasakoja mergina ir priduria, kad sulaukusi tokio pasiūlymo buvo per jauna ir naivi galvoti, jog toks žmogus kaip M. Majauskas gali turėti nedorų tikslų.

Įėjus į butą M. Majauskas iš tiesų ėmėsi kažko ieškoti viename kambaryje. Tuo metu mergina apžiūrinėjo butą, su draugais tarėsi, ar jie prisijungs prie judviejų kompanijos.

„Ir tada jis tyliai grįžo iš kito kambario. Apsikabino per liemenį ir pradėjo bučiuoti kaklą, pradėjo atseginėti mano suknelę, pradėjo sakyti, kad manęs nori, kad trokšta, koks gražus kūnas. Mane sukaustė didžiulė baimė ir išgąstis, beprotiškai drebėjau, nieko negalėjau padaryti. Jis turbūt suprato, kad aš baisiai drebu ir jam niekas nepavyks. Jis jau buvo nusirengęs ir bandė temptis į lovą, bet aš buvau suakmenėjusi. Ir nesugebėjau nieko normaliai ištarti. Ir jis tada, lyg ir supratęs, kad neišeis nieko čia padaryti, sako: gerai, gal tu man per tyra“, – prisimena jauna moteris.

M. Majauskas pats nuėjo praustis ir pridūrė, jog mergina gali likti nakvoti jo ir žmonos bute.

„Tu galėsi nueiti į vonią, tik susirink savo plaukus, nes mano žmonai nepatinka taip“, – M. Majausko žodžius prisimena ji.

Tačiau bute mergina neliko. Išsigandusi pabėgo nakvoti pas draugę.

„Po viso šito pasijaučiau beprotiškai šlykščiai, aš labai save kaltinau, man buvo beprotiškai didelė gėda, kaip aš galėjau būti tokia naivi ir sakyti: gerai, užeinam, jei tau reikia kažką pasiimti“, – tikino pašnekovė.

Gali būti ir daugiau aukų

Mergina tikina, kad ji ne vienintelė tokia, kurios bejėgiškumu M. Majauskas bandė pasinaudoti. Būdama šio politiko aplinkoje ji ne kartą matė, kuo baigdavosi vedusio vyro išgertuvės su moksleivėmis: „Aš žinau, kad esu ne viena. Žinau keturias merginas, kurias galėčiau įvardinti vardais ir pavardėm. Dvi tikrai buvo atsidūrusios jo bute Vokiečių gatvėje“.

M. Majauskas INFO TV teigė, kad nepamena tokio atvejo.

„Ta prasme, kad nebuvo moterų, kurios lankytųsi mano namuose? Ne, tokių atvejų neatsimenu, kad kažką kviesčiau į namus atskirai apsilankyti. Ne,“ – aiškinasi Seimo narys.

Konservatorius sako, kad nuolat bendrauja su jaunimu, tačiau neigia nederamai elgęsis.

„Aš tikrai neatsimenu tokių dalykų,“ – kartojo M. Majauskas.

Plačiau merginos liudijimo politikas nekomentuoja.

„Kiekvieną šauksmą reikia vertinti labai rimtai, tikrai reikia išklausyti. Kažkas kitas turi vertinti šituos dalykus, tikrai negaliu vertinti, kai tai susiję su manimi“, – sakė M. Majauskas.

36-erių M. Majauskas yra vedęs, turi dvi mažametes dukras. Į Seimą pateko 2016-aisiais. Vadovauja Savižudybių prevencijos komisijai. Pats yra raginęs seksualinį priekabiavimą patyrusias merginas netylėti. Politikas buvo vienas aktyviausių Seimo narių, pasisakant prieš smurtą šeimoje. Siūlė įteisinti gydymą medicininėmis kanapėmis. Tarp naujausių siūlymų – keisti donorystės tvarką, leisti be recepto parduoti vaistus nuo erekcijos sutrikimų.