„Mūsų manymu, būtų tikslinga atstatyti šį objektą visu tūriu, naudojant šiuolaikines statybų technologijas, medžiagas. Iš išorės bokštas atrodytų toks, koks buvo XVIII amžiuje. Atstatę įspūdingą pilies elementą, turėtume naują turistų traukos tašką", - dienraščiui pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas.

Šiaurinės ir rytinės kurtinų kampe buvęs Didysis bokštas siekė 47 metrus, tai prilygsta šių laikų 14 aukštų namui. Pavyzdžiui, su Kauno rotušės bokšto aukštis siekia 53 metrus.

Politikų patvirtintame 2013-2020 metų Klaipėdos miesto plėtros strateginiame plane yra įrašytas tikslas etapais atkurti uostamiesčiui pradžią davusios Mėmelburgo piliavietės elementus. Statybos vyktų remiantis ne XIII amžiuje, o XVII-XVIII amžiais buvusiu kompleksu.

Jau atkurta rytinė kurtina, baigiama atkurti šiaurinė, o ateityje savo eilės lauks vakarinė ir pietinė kurtinos, kurių nebeišliko. Kadaise užpiltus gynybinius griovius norima vėl iškasti ir rekonstruoti. Darbai planuojami etapais, pirmiausia yra atstatomos gynybinės struktūros, o galiausiai galėtų būti atkurta visa mūrinė Mėmelburgo pilis.