„Šiai dienai atsistatydinti neplanuoju“, – sakė L. Matjošaitytė.

VRK vadovė išgirdo prezidentės Dalios Grybauskaitės raginimą išsklaidyti visas abejones dėl sprendimų priėmimo, ir pažadėjo, kad jos vadovaujama institucija padarys viską, kad abejonės būtų išsklaidytos“, – sakė L. Matjošaitytė.

VRK vadovė informavo, kad nagrinėjant, ar „Naisių vasara“ buvo politinė reklama, svarstoma, ar reikėtų pažiūrėti ne tik septintą serialo sezoną, bet ir kitus sezonus.

„Darbo grupė, tyrusi ir pateikusi išvadą, buvo pasižiūrėjusi tik septintą sezoną, mes dabar turime puikią progą pasižiūrėti daugiau sezonų, pažiūrėti platesnės apimties informaciją, ir ją visą įvertinti“, – sakė L. Matjošaitytė.

VRK pirmininkė teigė, kad komisija spręs, ar jau parengtą išvadą svarstyti atskirai, ar spręsti dėl kreipimosi į Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI), ar palaukti darbo grupės atliekamų tyrimų, ir klausytis naujos darbo grupės siūlymų.

„Galbūt, tie siūlymai bus kitokie, galbūt, bus konkretizuota, kodėl reikia kreiptis į VMI, kokie yra galimi pažeidimai padaryti arba nepadaryti. Darbo grupė atnaujina tyrimą ir išsiaiškins daugiau aplinkybių, kompleksiškai pasižiūrės, ir atsakys į visus klausimus, kurių galbūt net ir nebuvo, kai buvo pateikta ankstesnė darbo grupės išvada“, – sakė L. Matjošaitytė.

Pasak VRK pirmininkės, šiuo metu yra atliekami du tyrimai – vienas dėl „Naisių žemės“ laikraščio, ir antrasis – dėl „Naisių vasaros“ serialo, prie kurio yra prijungta ir ankstesnės darbo grupės išvada.

„Darbo grupė yra beveik ta pati, tiesiog serialą tiria daugiau žmonių, kadangi tyrimas yra platesnės apimties. Tai tiria Politinės reklamos ir papirkimų tyrimų darbo grupė“, – sakė L. Matjošaitytė.

VRK vadovė į tyrimą nesikiš

Pasak VRK vadovės, darbo grupei vadovauja Prezidentės deleguotas asmuo, dirbantis žiniasklaidos srityje.

„Šališkumu jo tikrai neapkaltinčiau ir neturiu dėl to abejonių, kad galbūt tam asmeniui, pavedus vadovauti darbo grupei, būtų priimtas šališkas arba palankus Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungai sprendimas. Darbo grupės kitas narys – irgi Prezidentės deleguotas atstovas, ir taip pat – Teisingumo ministrės deleguotas atstovas, ir mes į tyrimą įtraukėme Lietuvos teisininkų draugijos deleguotą atstovą“, – teigė L. Matjošaitytė.

Pasak jos, dabar yra aiškinamasi visos aplinkybės. VRK vadovė tikėjosi, kad artimiausiu metu darbo grupei pavyks peržiūrėti visas serijas, kurias nusprendė darbo grupė.

„Ar jie žiūrės visus septynis sezonus, ar apsiribos trim – keturiais, tam nenoriu daryti jokios įtakos, darbo grupė turi apsispręsti pati, priimti sprendimus ir pateikti išvadą ir sprendimo projektus VRK“, – sakė L. Matjošaitytė.

Ji patikino, kad pati darbo grupėje nedalyvauja ir nesiruošia joje dalyvauti.

„Kai bus svarstomi klausimai VRK, aš tų klausimų svarstyme nedalyvausiu“, – sakė L. Matjošaitytė.