Ministro nuomone, JAV oro ataka Sirijoje, kada buvo galimai nukauti keli šimtai privačioje karinėje bendrovėje dirbusių rusų samdinių, bei JAV branduolinės politikos formavimas rodo, kad Vašingtonas neketina nusileisti Rusijai ir leisti elgtis kaip nori.

„Manyčiau, kad mėnesio pradžioje buvęs smūgis, nukaunant, ko gero, kelis šimtus Rusijos samdinių, buvo labai stiprus ženklas ir įspėjimas tai pačiai Rusijai, kad nebus leista daryti visko, ko panorės ir kur panorės“, - kalbėjo L. Linkevičius.

Anot L. Linkevičiaus, JAV administracija yra supratusi, kad kalbantis su Rusija veikia tik jėgos argumentai. „Lozungai, raginimai įtakos tai šaliai nedaro ir tą mes seniai pastebėjome“, - pabrėžė užsienio reikalų ministras.

„Ta šalis (Rusija, - ELTA), galbūt tos šalies vadovybė eina tol, kol bus sustabdyta. Ar tai būtų Ukraina, ar tai būtų Sirija, ar tai būtų kažkas kitas pasaulyje“, - „žinių radijui“ kalbėjo L. Linkevičius.

Vasario 7-ąją po JAV oro pajėgų smūgio Sirijoje esančioje Deir Az Zoro provincijoje, įvairiais duomenimis, galėjo žūti nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų Rusijos samdinių. Tikėtina, kad žuvę samdiniai dirbo privačioje karinėje bendrovėje „Vagner“.

Kremlius ilgą laiką teigęs neturintis duomenų apie Sirijoje žuvusius rusus, galiausiai patvirtino, kad buvusios JAV atakos metu žuvo penki bendrovės „Wagner“ samdiniai.