Organizatoriai praneša, kad projektas - Italijos menininkų „Marianolight“ kūrinys, įvertintas ne tik šviesos menininkų, bet ir papuošęs mados namų „Dolce & Gabbana“ kolekcijos pristatymą.

Pasigrožėti šviesos ir muzikos šou kviečiama keturis vakarus. Organizatoriai praneša, kad lankytojus pasitiks septyni skirtingi šviesos ir muzikos šou, tarp kurių ir speciali dedikacija Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui. Koks kūrinys skambės, kol kas neatskleidžiama, bet jam bus sukurta speciali šviesų scenografija.

Visą senamiesčio gatvelę papuošę vartai yra 24 metrų aukščio ir kiek daugiau nei 200 metrų.

Šios projekcijos montavimo darbus vietos gyventojai galėjo stebėti kone mėnesį. Jau nuo vasario 2-osios ryto Klaipėdoje plušėjo darbininkai, kurie sumontavo išskirtinį vartų karkasą.

Tiesa, dėl šio unikalaus statinio klaipėdiečiams ir miesto svečiams teks kurį laiką pakeisti įprastą maršrutą: iki vasario 22-osios draudžiamas eismas ir automobilių statymas Turgaus gatvėje nuo Teatro aikštės iki sankryžos su Tiltų gatve bei Teatro aikštės prieigose.

Projektai ir atokaiu nuo senamiesčio
Pagrindinė festivalio lokacija ir šį kartą išlieka senamiestis, tačiau dalis projektų nušvies pietinę ir šiaurinę miesto dalį – aplankyti tolimesnius taškus kvies „Bermudų trikampis“, Eduardo Balsio menų gimnazijos projektas, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos projektai.
Be italų menininko projekto, Klaipėdoje nušvis ir Latvijos bei Suomijos menininkų darbai. Danės skvere įsikurs Suomijos menininko Alexander Reichstein projektas – „Jie buvo čia“. Anot projekto autoriaus, šviesos instaliacija pristato idėją, jog visi anksčiau čia gyvenę žmonės neišnyksta be pėdsakų: jie esti tol, kol juos prisimename ir įsivaizduojame. Instaliacijoje – 40 švytinčių figūrų, kurios „atgaivinamos“ šiuolaikinėje aplinkoje.
Šviesos ir vaizdo projektu „Kaukė – karnavalas“, ne pirmus metus festivalio programą papildo ir Latvijos menininkas Janis Petersons. Šį kartą dinamiška ir spalvinga instaliacija įsikurs aikštelėje prie Neringos skulptūros (Kūlių vartų g.). Instaliacijos centre – karnavalinė kaukė, kuri šviesų ir vaizdų dėka kviečia mus panirti į įvairiausių pasaulio karnavalų emocijas. Antrasis autoriaus projektas nušvies pietinę miesto dalį – žaisdamas atspindžiais papildys „Bermudų trikampis“.
Lietuvos spalvomis nušvis dauguma projektų
Su Lietuvos 100-čiu sutampantis Klaipėdos „Šviesų festivalis“ įkvėpė ir festivalio projektus kuriančius menininkus. Festivalio metu Lietuvos Trispalvės spalvomis, kelioms valandoms arba dienoms, nusidažys daugelis instaliacijų.

Ant Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro bokšto įsižiebs „Lietuvos valstybės simboliai“ – primindama istorinį faktą, kad 1988 m. spalio 20 d. ant teatro bokšto buvo iškelta Lietuvos Respublikos trispalvė. Parkelyje prie Danės krantinės, nušvis šviesų instaliacija „Šimtmečio laiko juosta“, pristatanti Klaipėdos istorijos datas šimtmečio šviesoje – 4 istorinius laikotarpius.

Skvere prie burlaivio „Meridianas“, sušalti neleis interaktyvi vaizdo projekcija-žaidimas. Įkvėpti šimtmečio spalvų, žaidimo sumanytojai kviečia mažus ir didelius tapti kūrėjais, žaisti ir judėti, prisiminti arba susipažinti su legendiniu žaidimu „Tetris“.
Teatro aikštėje šį kartą – „Pramogų erdvė“. Aikštėje išbarstyti šviečiantys akcentai įkvėps šventei, o prekybiniuose nameliuose lauks karštos sultys ir Lietuvos valstybės šimtmečiui skirti spalvingi skanumynai. Aikštės centre – fotosienelė „Lietuva“.