Vakar Seime vykęs partijos vadovybės susitikimas buvo paskutinis prieš šeštadienį vyksiantį partijos suvažiavimą. Tarpusavyje dėl įtakos konkuruojantys socialliberalų partijos pirmininko pavaduotojai bendrų pasitarimų pastaruoju metu vengė.

Pietų metu vykęs vakarykštis susitikimas taip pat buvo daugiau simbolinis. "Tai buvo gražus ir dvasingas įgaliojimų atidavimas", - po susitikimo su partijos lyderiu teigė G.Dalinkevičius.

Kitas partijos vicepirmininkas G.Jakavonis pareiškė, kad nuo šiol vicepirmininkai tampa paprastais partijos nariais.

"Į suvažiavimą visi einame lygūs. Visų pozicijos startinės", - apie savo ir kitų partijos vicepirmininkų perspektyvas nenorėjo kalbėti parlamentaras.

Šiaulių merė V.Stasiūnaitė po susitikimo džiūgavo gavusi skaniai pavalgyti. "Kas žuvies, kas - vištos", - paklausta, ką gardaus ragavo, atsakė pastaruoju metu partijos kolegų nemalonę užsitraukusi politikė.

Ji tvirtino nesidomėjusi savo perspektyvomis išlikti partijos vadovybėje. "Tai mane mažiausiai jaudina. Jau esu pasirengusi rašyti disertaciją. Noriu, būdama politikoje, truputį nueiti ir į mokslą. Bet partijoje ketinu likti. Ir merė - taip pat", - nestokojo ryžto socialliberalė.

A.Paulauskui partijos įstatai leidžia vicepirmininkus rinktis savo nuožiūra.

Manoma, kad nė vienas iš dabartinių vicepirmininkų neišsaugos savo postų. Šaltinių teigimu, perspektyvų išlikti vicepirmininku turi tik G.Jakavonis. Tačiau toks žingsnis A.Paulauskui būtų rizikingas, nes tarp buvusių bendražygių gali dar labiau įsiplieksti partijai nenaudinga įtampa.

Taip pat neaišku, kiek A.Paulauskas norės turėti pavaduotojų.

Neoficialiai tarp kandidatų į pavaduotojus yra minimi Seimo vicepirmininkas Artūras Skardžius ir dabartinis Naujosios sąjungos atsakingasis sekretorius Vaidas Pliusnis.

Tarp kandidatų minimas prieš kelias savaites partijos nariu tapęs Vytautas Kvietkauskas, Naujosios sąjungos frakcijos seniūnas Alvydas Ramanauskas bei parlamentaras Vaclovas Karbauskis.