Reorganizavimo planas mokyklų bendruomenėms pristatytas gruodį. Kaip BNS šią savaitę sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Nijolė Putrienė, po pristatymo atsisakyta planų dėl Kauno Antano Smetonos gimnazijos prijungimo prie Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos.

Nepritarimą reorganizacijai taip pat išsakė Kauno Vandos Tumėnienės ugdymo centras, kurį norima prijungti prie Kovo 11-osios gimnazijos, ir Kauno Jono Žemaičio-Vytauto mokykla-daugiafunkcis centras, kurį siūloma jungti prie Kauno Bernardo Brazdžionio mokyklos.

„Kaip ir buvo numatyta, išsiskyrus savivaldybės ir mokyklų bendruomenių nuomonėms, Kauno miesto savivaldybė kreipėsi rekomendacijų į Švietimo ir mokslo ministeriją. Ši visiems reorganizavimo atvejams pritarė, išskyrus dėl A. Smetonos gimnazijos. Atsižvelgėme į Švietimo ir mokslo ministerijos nuomonę ir atitinkamą darbo grupės nutarimą“, – sakė N. Putrienė.

Savivaldybė taip pat nori Kauno Tito Masiulio jaunimo mokyklą ir Kauno jaunimo mokyklą prijungti prie Kauno suaugusiųjų mokymo centro. Lopšelį-darželį „Eglutė“ ruošiamasi prijungti prie „Nemuno“ mokyklos-daugiafunkcio centro, 6-ąjį lopšelį-darželį – prie Kauno Aleksandro Puškino gimnazijos, ši ir iki šiol įgyvendino ikimokyklinį ugdymą. Tiek lopšelis–darželis, tiek A. Puškino gimnazija yra skirti tautinėms mažumoms.

N. Putrienės teigimu, šių mokyklų bendruomenės reorganizacijai pritarė.

Taip pat planuojama, kad Kauno Jurgio Dobkevičiaus progimnazija ir Kauno Jono Jablonskio gimnazija nuo 2019 metų rugsėjo pirmosios vykdys dvikalbį ugdymą, o nuo 2020 metų rugsėjo įgyvendins tarptautinio bakalaureato programas, nes didėja grįžtančių ir atvykstančių iš užsienio šeimų su vaikais.

Savivaldybė teigia, jog reorganizuoti mokyklas reikia trūkstant mokinio krepšelio lėšų ir mažėjant moksleivių.

Jeigu savivaldybės taryba siūlymams pritars, reorganizuoti įstaigas ruošiamasi iki kitų mokslo metų pradžios.