Atsakydamas į šalies vadovės kritiką dėl prasto pasiruošimo nuo liepos įgyvendinti vaiko teisių apsaugos pertvarką, premjeras teigė, kad Vyriausybė priimtų įstatymų vykdymui pasirengs laiku.

„Niekas nevėluoja iš esmės. Strateginiai darbai, kas numatyta liepos 1 dienai, bus padaryti. Taip kad atmetu kategoriškai tokius priekaištus ir manau, kad tai yra sakoma neturint jokio pagrindo“, – žurnalistams teigė S. Skvernelis.

Jo pasisakymas cituotas per LNK televiziją.

Po Prezidentūroje penktadienį surengto pasitarimo apie planuojamą įgyvendinti pertvarką šalies vadovės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė teigė, jog Vyriausybės ir atskirų ministerijų gebėjimų trūkumas įgyvendinant labai svarbius įstatymus vis labiau ryškėja.

Anot jos, Vyriausybės patyrimo ir įgūdžių stoka bei negebėjimas laiku ir kokybiškai įgyvendinti įstatymų tampa pavojingu, stabdo valstybės pažangą, neužtikrina žmonėms saugumo ir diskredituoja valdančiųjų žadėtas permainas.

Įstatymai dėl vaiko teisių apsaugos reformos buvo priimti pernai, daugiausiai iššūkių vykdant pertvarką kelia naujų vaiko teisių apsaugos specialistų įdarbinimas ir būtinybė užtikrinti psichologų dalyvavimą teisėsaugos vykdomose vaikų apklausose.