„Į posėdį kviesti atvykti LRT vadovai, tiek generalinis direktorius, tiek jo pavaduotojas, tiek tarybos pirmininkas. Vyks jų apklausa ir komisija pradės domėtis LRT valdymu“, – BNS sakė komisijos narė „valstietė“ Agnė Širinskienė.

Per pirmą komisijos posėdį praėjusią savaitę buvo nuspręsta kreiptis į keturiolika institucijų, kad šios pateiktų turimą informaciją apie nacionalinį transliuotoją. Taip pat sutarta, kad į kitą posėdį kviečiami LRT direktorius Audrius Siaurusevičius, jo pavaduotojas Rimvydas Paleckis, LRT tarybos pirmininkas Žygintas Pečiulis.

Komisiją LRT finansams tirti Seimas sudarė baigdamas rudens sesiją. Jos iniciatoriai „valstiečiai“ teigia, kad komisija padės išsiaiškinti, ar nacionalinis transliuotojas tinkamai leidžia biudžeto lėšas.

Komisijai pavesta nustatyti, ar LRT iš prodiuserių perkamos paslaugos atitinka rinkos kainas, nagrinės viešuosius pirkimus, vadovybės struktūrą, jos atitikimą europinei praktikai ir t. t.

Tyrimo kritikai šios komisijos sudarymą vadina spaudimu žiniasklaidai ir kerštu žurnalistams už keliamus „valstiečiams“ nepatogius klausimus. Komisijos iniciatoriai pabrėžia ketiną aiškintis išskirtinai LRT finansus.

Seimas yra nurodęs tyrimą baigti iki birželio 1-osios.