„Skeptiškai žiūriu iš esmės į visus tokius perteklinius reguliavimus ir draudimus. Mes turime problemų su rūkymu, bet jos sprendžiamos kitais būdais: tiesiog reikia skatinti žmones atsisakyti šio žalingo įpročio ir, manau, kad dabartinis teisinis reglamentavimas, susijęs su žmonių gyvenimo kokybės užtikrinimu, kalbant apie rūkymą daugiabučių namų balkonuose, leidžia spręsti šiuos klausimus. Esu prieš visus tuos draudimus, kurie, neaišku ar turės praktinės reikšmės ir dar daugiau – yra sunkiai įgyvendinami kalbant apie atstumus, metrus“, – trečiadienį žurnalistams Vyriausybėje teigė S. Skvernelis.

Pagal Valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovo Mindaugo Puidoko Seime įregistruotas pataisas, siūloma drausti rūkyti dešimties metrų atstumu aplink restoranus, kavines, barus, kitas viešojo maitinimo įstaigas, klubus, interneto kavines, lošimo namus. Parlamentaras taip pat nori uždrausti rūkyti prie patalpų, kur vyksta sporto varžybos ar kiti renginiai, vaikų žaidimų aikštelėse ir 100 metrų atstumu aplink jas, saugomose teritorijose. Masiniuose renginiuose būtų leidžiama rūkyti tik tam specialiai įrengtose vietose. Tarp nerūkymo vietų atsirastų ir viešojo transporto stotelės bei stotys, įskaitant 10 metrų aplinkinę teritoriją.

Abejonių dėl to, kas kontroliuotų naujus apribojimus, išsako ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba (VSTT), policija. Anot VSTT, siūlomi rūkymo draudimai apimtų šeštadalį Lietuvos, kai kur – visą miestą, pavyzdžiui, Birštoną, Neringą. Policija atkreipia dėmesį, jog kai kuriose vietose, pavyzdžiui, Vilniaus senamiestyje įvairūs draudime minimi objektai yra vienas nuo kito arčiau nei 10 metrų, o atstumus matuoti būtų sudėtinga.