„Prezidentė kviečia švęsti šimtmetį išradingai, bet aš norėčiau tradiciškai. Kalėdų proga nusprendžiau savo tėvams Vasario 16-ajai padovanoti bilietus į koncertą. Mano tėvams nereikia jokių reklamų – nei pet TV nei stotelėse – žinau, kad šį vakarą jie norėtų paminėti apsilankydami koncerte ar visai nepramoginiame renginyje. Nes jiems Lietuvos valstybė buvo visad svarbi – ir Sibire, ir sovietiniais laikais“, – feisbuke rašė A. Zuokienė.

Moteris teigė pradėjusi paieškas nuo Operos ir baleto teatro, bet ten vyks „vyriausybinis“ renginys, kur paprasti žmonės nepateks.

„Tiesa, gruodžio mėnesį renginys buvo anonsuojamas kaip „išparduoti bilietai“, prieš savaitę atsirado daug žadantis užrašas, kad vasario 1 dieną „paduos“ bilietų tik neaišku, kaip juos gauti – gal per naktį eilėj reikės stovėti (kaip kadais stovėdavom prie Jaunimo teatro bilietų), o gal skambinti nuo ryto į kasas ir bandyti laimę (mes gi įpratę registruotis į poliklinikas ar Santariškes ir žinome, jog kartais įmanoma prisiskambinti). Taigi, supratau, kad į Operos ir baleto teatrą bilietų tėvams negausiu“, – rašė A. Zuokienė.

Moteris nusprendė patikrinti ir kitas erdves, tačiau sužinojo, kad Filharmonijoje renginio nėra, taip pat – ir Kongresų rūmuose, Kotrynos bažnyčioje, piano.lt, „Compensa“ salėse, Jaunimo ir Keistuolių teatruose ir Valdovų rūmuose.

„Taip, bus koncertas Katedros aikštėje, bus spektaklis Siemens arenoje, tačiau aš norėjau tėvams padaryti šventę. Taigi, liko vienintelis variantas Dramos teatras – O. Koršunovo „Katedra“. Nupirkau 3 bilietus ( ir jauniausiai dukrai, kad nueitų su seneliais, bet ten N-14, o jai dar tik bus 13...)“, – rašė A. Zuokienė.

Moteris neslėpė nusivylimo pasirinkimo nebuvimu. Žinau, kad Vasario 16-ąją galim kepti trispalvius keksiukus, perdažyti mašiną trispalve, įsidėti trispalves linzes ir dar prisigalvoti visokių „išradingų“ šventimų. Tik tas ir belieka, kai nėra solidžių ir rimtų pasirinkimų“, – rašė A. Zuokienė.

Netruks oficialių renginių

Vasario 16-ąją Lietuva švęs atkurtos Lietuvos 100-ąjį gimtadienį. Ta proga visi Lietuvos gyventojai kviečiami ne tik dalyvauti oficialiuose renginiuose, bet ir apmąstyti savo ryšį su šalimi, išsakyti padėką sau svarbiems žmonėms ir iškelti Lietuvos trispalvę.

Šventinę dieną, Vasario 16 – ąją, organizatoriai kviečia gyventojus padaryti tris dalykus: iškelti trispalvę, pasveikinti vienas kitą su valstybės gimtadieniu ir pasakyti ypatingiems žmonėms „ačiū“, taip sudalyvaujant šimtmečio „Ačiū“ kampanijoje. Ta proga bus paleistas ir elektroninis atvirukas, kuris įgalins mus kuo plačiau pasidalinti ta žinia.

Oficialūs Vasario 16-osios renginiai prasidės 8.30 val. Rasų kapinėse signatarų pagerbimo ceremonija. 10 val. nuo Katedros aikštės pajudės jaunimo eisena „Lietuvos valstybės keliu“. 12 val. Simono Daukanto aikštėje bus pakeltos trijų Baltijos valstybių vėliavos ir Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasakys sveikinimo kalbą.

12.30 val., tuo metu, kai prieš 100 metų buvo pasirašytas nepriklausomybės Aktas, visoje Lietuvoje suskambės varpai. 13 val. bus aukojamos šv. Mišios Vilniaus arkikatedroje bazilikoje. 14.30 val. vyks minėjimas prie Signatarų namų. 15.30 val. bus pagerbti laisvės kovų dalyviai. 17 val. Gedimino prospekte bus uždegti laužai. 18 val. Nacionaliniame operos ir baleto teatre vyks šventinis koncertas „Gloria Lietuvai“, o 19 val. vyks šventinio koncerto tęsinys „Dainuoju Lietuvai“ Katedros aikštėje. Jame skambės įsimintiniausios „Dainuoju Lietuvai“ dainos, kurias atliks Jazzu, Merūnas, Bjelle ir kiti atlikėjai.

Šventinę programą bus galima stebėti per LRT, ir specialiuose ekranuose, kurie bus įrengti skirtingose sostinės vietose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)