Visi vilniečiai, norėję prisijungti prie gimtadienio šventės, tai galėjo padaryti dviem būdais: sulaukę savo draugų iš Kauno kvietimo, arba registruodamiesi į svečius pas tuos kauniečius, kurie kvietė nepažįstamuosius.

695-ojo Vilniaus miesto gimtadienio akcijoje Kaune buvo suplanuotos net 333 vakarienės, o šventėje dalyvavo 539 kauniečiai ir 1033 vilniečiai.

Gimtadienio šventėje progos sudalyvauti nepraleido ir Kauno miesto meras Visvaldas Matijošaitis, kuris vakarienei į Kauną pasikvietė žurnalistus Edmundą Jakilaitį, Rasą Tapinienę, laidos „Laisvės TV“ įkūrėją Andrių Tapiną, Vilniaus miesto savivaldybės atstovus bei kitus garbius svečius iš Vilniaus.

Šeštadienio pavakarę į Kauno autobusų stotį atvyko 4 autobusai, pilni šventiškai nusiteikusių miesto svečių. Vieni DELFI pasakojo, kad vakarienes suplanavo su savo draugais, kiti, norėdami geriau pažinti Kauno žmones, važiavo į laikinąją sostinę nežinodami su kuo prisės prie vakarienės stalo.

Vos tik iš autobusų išlipusius vilniečius pasitiko gyvo garso koncertas. Šokti ir dainuoti kvietė grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

„Norime pasveikinti atvykus į Kauną, čia žmonės mažiau skuba nei Vilniuje, čia galima atsipalaiduoti. Gero jums, kaip sakant, šventimo, skaniai pavalgykit“, – miesto svečius sveikino grupė.

Pasibaigus koncertui, geros nuotaikos užtaisą gavę vilniečiai patraukė į miestą pratęsti gimtadienio šventės jau prie vakarienės stalų.