„Mes apsisprendėme dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose – mes juose dalyvausime ir turėsime savo kandidatą. Šiandien prasideda kandidatų paieškos, kėlimai skyriuose“, – Lietuvos radijui pareiškė partijos vadovas Gintautas Paluckas, pats rinkimuose nedalyvausiąs dėl amžiaus.

Socialdemokratas buvęs ūkio ministras Mindaugas Sinkevičius, su G. Palucko varžęsis dėl partijos vadovo posto, abejoja, ar partija turi tinkamą kandidatą.

„Žinant V. Blinkevičiūtės (ilgametė europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė – BNS) poziciją, labai aišku, kad vienintelis galimas kandidatas V.P.Andriukaitis (eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis – BNS). Na dar galima rinktis iš Juozo Oleko, Algirdo Syso, Rasos Budbergytės. Nors visi keturi kolegos geri politikai, bet... trūksta, trūksta. Todėl vis dar manau, kad daug prasmingiau būtų ribotus finansinius resursus panaudoti savivaldos rinkimams. Dalyvaut visur ir būt tik „statistais“ nėra būtina“, – šeštadienį feisbuke parašė politikas.

Pasak G. Palucko, iki gegužės paaiškės kandidatai į merus, o iki lapkričio – į rajonų tarybos narius per savivaldos rinkimus.

G. Paluckas kol kas nesako, ar kandidatuos į Vilniaus merus.

„Tai priklausys nuo Vilniaus skyriaus apsisprendimo, kaip jie matys“, – teigė partijos lyderis.

Tačiau G. Paluckas pranešė nedalyvausiantis Europos Parlamento rinkimuose. „Nedalyvausiu reitingavimuose, čia bus kitas sąrašo lyderis“, – teigė jis