Nelaimė įvyko sausio 25 dienos rytą, apie 9.30 val. Tėvai buvo išvykę. Namuose su dviem vaikais – dešimties metų berniuku iš vyro pirmos santuokos ir judviejų bendra dar dvejų metų neturinčia dukra buvo seneliai.

„Senelis ėjo šunį išvesti ir pastebėjo, kad kuras yra išsiliejęs iš katilo. Atjungė pečių, bet buvo per vėlu. Pamatė liepsnas, kvietė gaisrinę“, – pasakojo Alma Truškauskaitė.

Moteris pasakojo, kad vaikai tą rytą dar miegojo. „Močiutė užmetė mergaitė chalatuką, susuko ir išnešė, o berniuką greitai pažadino ir liepė greičiau rengtis. Kai jie išbėgo sprogo katilas“, – pasakojo A. Truškauskaitė.

Raseiniškių šeimos būstą negailestingai suniokojo ugnis. Moteris sakė, kad daiktų, kuriuos dar galima būtų naudoti liko nebent toliausiai nuo gaisro židinio buvusiame miegamajame. Visa kita – suniokota.

„Berniuko kambarys yra visiškai suniokotas, visi vaiko daiktai, o jis išbėgo su batukais, užsimetęs striukę ir kelnes. Visa virtuvė, visa buitinė technika, visa vonia yra sunaikinta. Šaldytuve atidarius maistą, jis yra juodas, šaldytuvas yra išsilydęs. Iš daiktų nieko neliko“, – pasakojo A. Truškauskaitė.

Šiuo metu šeima yra apsistojusi pas vyro tėvus. Trijų kambarių bute laikinai gyvena šešiese. Nukentėjusi šeima ieško, kur išsinuomoti būstą.

Žmonės yra dėkingi raseiniškiams, kurie atskubėjo į pagalbą. Pasak moters, berniukui jau yra surinkti reikalingi daiktai, taip pat žmonės padovanojo šaldytuvą, dujinę viryklę, skalbimo mašiną, indų.

„Berniukui – viskas gerai, mergaitė jau irgi atsigauna. Sunku dabar susigaudyti, ko dar tiksliai mums reikia“, – sakė A. Truškauskaitė.

Nukentėjusiųjų sąskaitos banke:
Alma Truškauskaitė LT237044000351611592
Aleksejus Šubinas LT6570440003 30614604