„Komisija nusprendė tyrimo žurnalistų Šarūno Černiausko pranešimo ir Birutės Davidonytės dviejų publikacijų pagrindu. Tirsime, ar R. Karbauskis tinkamai ir laiku deklaravo privačius interesus, kitaip tariant dovanojimo sandorius“, - sakė laikinasis VTEK pirmininkas Virginijus Kanapinskas.

Pasak jo, įstatyme klausimui nagrinėti yra numatytas trijų mėnesių terminas. „Jeigu pavyks greičiau, tai padarysime greičiau“, - sakė V. Kanapinskas.

Naujienų potalo „15min“ žurnalistas Š. Černiauskas atsiųstame kreipimesi teigia, esą R.Karbauskis savo sūnums dovanojo apie 7 mln. eurų, tačiau dovanojimo sandorių nenurodė savo privačių interesų deklaracijoje.

Anot žiniasklaidos, parlamentaro vaikai į dvi įmones pastaraisiais metais įnešė apie 7 milijonus eurų ir padidino bendrovių įstatinius kapitalus.

Anot „15min“, R. Karbauskis savo privačių interesų deklaracijoje apskritai nėra nurodęs nei vienos savo dviejų sūnų, brolio, sesers įmonės.

R. Karbauskis antradienį patikslino duomenis VTEK, ir nurodė, kad buvo atlikti dovanojimo sandoriai Justinui Karbauskiui ir Mantui Karbauskiui.

Pirmadienį „15min“ tyrimas atskleidė, kad R. Karbauskio artimiesiems priklausančios įmonės supirkinėja žemes arba perima jas iš „Agrokoncernui“ prasiskolinusių ūkininkų. Pats „Agrokoncernas“ ir jo dukterinės įmonės daugiau žemės įsigyti negali - tuomet būtų pažeistas draudimas įmonėms turėti daugiau nei 500 hektarų žemės ūkio paskirties žemės.

Su „Agrokoncernu“ oficialiai nesusijusios įmonės, kaip rodo „15min“ surinkti duomenys, supirktą žemę kartais nuomoja tam pačiam „Agrokoncernui“. Taip R. Karbauskio verslas gali naudotis papildomais žemės plotais ir apeiti įstatyme numatytus apribojimus.