„Pripažintas kaltu ir paskirta bauda“, – BNS sakė teisėjas Virginijus Skaraitis.

Panevėžio apylinkės teismo Kupiškio rūmuose antradienį išnagrinėta politiko administracinė byla dėl praėjusių metų pabaigoje įvykusių tarybos nario gaudynių. Susirgęs D. Baronas posėdyje nedalyvavo.

„Aš parašiau, kad pripažįstu kaltę, sergu ir posėdyje nedalyvausiu. Baudą sumokėsiu“, – BNS sakė D. Baronas.

Policija skelbė, kad gruodžio 28-osios vakarą, po 21 val., gautas 18-mečio jaunuolio pranešimas. Jis pasakojo kad važiuodamas S. Dariaus ir S. Girėno gatve pamatė kelio važiuojamąja dalimi einantį neblaivų vyrą ir garsiniu signalu įspėjo neiti, kur važiuoja mašinos. Tačiau vyras ranka vieną kartą sudavė į jo automobilio „Peugeot 406“ priekinio lango stiklą.

Vairuotojas iškvietė policiją. Į įvykio vietą atvykus pareigūnams, 36 metų tarybos narys bandė išvengti sulaikymo – muistėsi, bandė bėgti, neleido uždėti antrankių, keikėsi necenzūriniais žodžiais. Ranka bandė suduoti policininkams, tačiau, panaudojus kovinių imtynių veiksmus, buvo sulaikytas.

D. Baronas situaciją aiškino kitaip.

„Aš maniau, kad mano (vairuoja – BNS) pažįstas, nebuvo didelių bėgimų – išpūstas burbulas. Aš ėjau ne keliu, o per kelią, man pyptelėjo, aš pamaniau, kad pažįstamas, priėjau ir „labas“ per stiklą pasakiau. Įvyko nesusipratimas“, – BNS tikino tarybos narys.

Kupiškio rajono savivaldybės tarybą 2015 metais D. Baronas išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą, tačiau, pasak D. Barono, jis maždaug prieš metus sustabdė narystę partijoje.

Sulaikytam tarybos nariui nustatytas 2,45 promilės girtumas.