„Rizikuoti tuo, kad mūsų sprendimas vėl būtų nagrinėjamas Konstituciniame Teisme, tikriausia neverta ir, matyt, reikia atidėti. Tokia mūsų nuomonė frakcijoje“, - penktadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.

Jis taip pat pažymėjo, kad keli parlamentarai šiuo metu yra komandiruotėse. Politikas tikisi, kad dėl K. Pūko mandato bus balsuojama prasidėjus pavasario Seimo sesijai - kovo 13 d.

„Kovo 13-ąją bus daugiau Seimo narių, ir nekelia abejonių, kad tą sprendimą bus lengviau priimti“, - sakė politikas.

Penktadienį Seimo seniūnų sueiga pasiūlė išbraukti iš tos dienos Seimo plenarinių posėdžių darbotvarkės planuotą Seimo nario Kęstučio Pūko mandato panaikinimo klausimą.

Motyvas toks, kad Seimo nario K. Pūko advokatė yra išvykusi į užsienį.

Planuojama, kad penktadienį Seimas užbaigs pratęstą Seimo sesiją. Pavasario sesija prasidės kovo 10 d.

Seimo statutas numato, kad asmuo, kuriam taikoma apkalta, turi teisę dalyvauti Seimo posėdyje pats ir (ar) per savo advokatą. Jis turi teisę turėti kelis advokatus. Kai posėdyje be svarbių priežasčių nedalyvauja asmuo, kuriam taikoma apkalta, arba jo advokatai, jų nedalyvavimas netrukdo apkaltos bylą nagrinėti Seime.

Konstitucinis Teismas pernai gruodį paskelbė, kad Seimo narys Kęstutis Pūkas pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką.

Įvertinus Seimo nario K. Pūko veiksmus, konstatuota, kad jo veiksmai iš esmės atitinka priekabiavimo dėl lyties ir seksualinio priekabiavimo požymius.

Konstitucinis Teismas nustatė, kad Seimo narys K. Pūkas pažeidė ir Seimo statuto, Valstybės politikų elgesio kodekso nuostatas.