K. Kriščiūnas nuteistas už tai, kad, pasinaudojęs savo kaip vicemero įtaka, nurodė „Panemunės butų ūkio“ direktoriui Tomui Pilviniui suremontuoti partijos bendražygės visuomeninės padėjėjos Zitos Zalagėnaitės butą iš savivaldybei pavaldžios bendrovės „Panemunės butų ūkis“ lėšų.

Kartu su K. Kriščiūnu nuteista ir Z. Zalagėnaitė, T. Pilvinis, A. Puidokas ir „Panemunės butų ūkio“ darbuotojas Juozas Rauchas. Jiems taip pat buvo skirtos piniginės baudos. Anksteniu nuosprendžiu visi asmenys buvo išteisinti.

Tačiau Apeliacinio teismo teisėjas Algimantas Valantinas mano, kad byloje pakanka įrodymų visus asmenis pripažinti kaltais.

„Tokiais veiksmais Kauno vicemeras pakenkė Kauno savivaldybės įvaizdžiui, tarybos autoritetui, diskreditavo vardą ir „Panemunės butų ūkį. Jis buvo pagrindinis visų nusikalstamų veikų iniciatorius“, – sakė teisėjas.

Teisėjas sakė, kad paskirtos bausmės yra griežtos, jos daug kartų didesnės už neteisėtu būdu gautą naudą, tokios baudos skirtos tam, kad asmenys suvoktų, jog neverta daryti tokių nusikaltimų.

Z. Zalagėnaitės buto remontas kainavo daugiau nei 1,5 tūkst. eurų.

Šis sprendimas dar gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.