Ūkio ministerijos parengtame Vyriausybės nutarimo projekte nurodoma, kad siekiama atskirti mokslo ir technologijų sritis, susijusias su verslo konkurencingumo didinimu. Iki šiol už ją buvo atsakinga Švietimo ir mokslo ministerija.

„Eksperimentinės plėtros politikos formavimo funkciją perkėlus iš ŠMM valdymo srities į Ūkio ministerijos valdymo sritį, būtų atsisakyta viešosios politikos nuostatos, kai politikos formavimas naujų produktų kūrimo, t. y. verslo ekonominių interesų, srityje šiuo metu yra pavestas ministerijai, atsakingai už efektyvų valstybinės mokslo ir studijų sistemos funkcionavimą, o ne ministerijai, atsakingai už ekonomikos konkurencingumo didinimą“, - teigiama nutarimo projekte.

Tačiau abi ministerijos toliau bendradarbiautų, įgyvendindamos savo mokslo ir technologijų skatinimo politikas.

Pradėjusi kuruoti technologijų plėtrą, Ūkio ministerija žada labiau skatinti mokslo ir verslo bendradarbiavimą bei naujų produktų kūrimą.

Dokumente nurodoma, kad sričių išgryninimą Lietuvai rekomenduoja Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija, Europos Komisija, Tarptautinis valiutos fondas.