Kova dėl valstybinės žemės truko ilgai

DELFI jau rašė, kad savivaldybės planams tiesti dviračių taką palei Neries upę trukdė įtakingų verslininkų gyvatvorės, kurios valstybinės žemės sąskaitą praplėtė jų kiemus. Tuomet Nacionalinė žemės tarnyba buvo įpareigojusi atlaisvinti valstybinę žemę. Gyvatvores šalino ir savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojai. Žurnalistai buvo užfiksavę, kaip tujas motoriniu pjūklu pjovė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Šiuo metu dviračių takas jau baigiamas tiesti. Tačiau DELFI žurnalistai užfiksavo, kad prie naujojo tako ir vėl užimta aukso vertės valstybinė žemė.

DELFI praėjusią savaitę rašė, kad prie pat naujai nutiesto dviračių tako pasodintos pušys ir kiti krūmai. Tačiau pagal Regia.lt žemėlapį matyti, kad sklypo riba ties ta vieta neprasideda. Pagal Regia.lt tai vis dar valstybinė žemė. Ir joje jokių želdinių greta esančių sklypų savininkai sodinti negali. Žemėlapyje matyti, kad privatus sklypas prasideda gerokai toliau nei prisodintos pušys.

Anot Registrų centro, greta esančio sklypo ir pastato savininkas – A. Jurskis. DELFI jau anksčiau yra išsiaiškinęs, kad sklypo savininkas yra verslininkas, riešutų ir džiovintų vaisių platintojos, bendrovės „Arimex“ įkūrėjas.

Su juo pačiu DELFI susisiekti nepavyko.

„Grinda“ pašalino krūmus

Savivaldybės atstovai DELFI informavo, kad žemės sklypo savininkas buvo įpareigotas krūmus iš valstybinės žemės iškasti iki šio pirmadienio. Tačiau to jis nepadarė. Todėl pirmadienį 12 val. į teritoriją atvyko savivaldybės įmonės „Grinda“ darbuotojai ir ėmėsi darbo. Jie pašalino valstybinėje žemėje pasodintus krūmus. Dabar į teritoriją vėl gali patekti visi norintys.

Vilniaus miesto savivaldybės atstovai DELFI informavo, kad sąskaita už gyvatvorės išrovimą bus pateikta greta esančio žemės sklypo savininkui.

„Sklypo savininkas tiek raštu, tiek žodžiu buvo įpareigotas iki pirmadienio pašalinti neleistinai pasodintus želdinius valstybinėje žemėje. Savininkas pažadėjęs iki pirmadienio pašalinti želdinius savo įsipareigojimų neįvykdė, todėl šiandien verslininko pasodinti želdiniai buvo iškasti ir išvežti. Sklypo savininkui teks apmokėti savivaldybės patirtas išlaidas už želdinių pašalinimą“, - sakė Vilniaus miesto savivaldybės Administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Kadangi krūmai buvo pasodinti visai neseniai, gausiam „Grindos" darbininkų būriui juos iškasti nebuvo sunku. Iškasti ir išrauti krūmai netrukus specialiu keltuvu buvo sukrauti į sunkvežimį ir išvežti.

Panašu, kad kol vyko darbai, žemės sklypo savininko namuose nebuvo. Iš greta esančio namo niekas neišėjo.

„Planuojame ten įrengti vaikų žaidimo arba specialią šunų vedžiojimo aikštelę. Dar nėra tiksliai aišku, kas bus. Galbūt liks tiesiog pievelė“, - kas bus atlaisvintoje vietoje, praėjusią savaitę DELFI teigė Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius P. Poderskis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)