Trečiadienį 10.30 valandą nuo seklumos nutempus laivą vilkikais buvo tikimasi, kad maždaug per gerą valandą jį pavyks jau įplukdyti į uostą. Nors optimistinio plano įvykdyti nepavyko ir darbai vyksta gerokai lėčiau, viskas vyksta sklandžiai.

Klaipėdos uosto kapitonas Adomas Alekna laivo užplaukimą ant seklumos ir jo gelbėjimo operaciją vadina laiminga nelaime. „Laivas užplaukė ant smėlio, tai gana palanki vieta, jo korpusas nebuvo pažeistas, dar ir šiandien laivo kapitonas pranešė, kad jokių pažeidimų nėra“, – sakė A. Alekna.

Pabrėžiama, kad laivas nėra apgadintas, tad pavojaus, kad iš jo išsilieję naftos produktai galėtų užteršti jūrą – nėra.

Ant seklumos per Kūčias užplaukęs laivas į pakrantę pritraukė būrį smalsuolių. Vieni skeptiškai vertino galimybę tokį laivą išjudinti vos dviem nedideliais laiveliais ir net svarstė, kad laivą gali tekti pjaustyti, kiti tikėjo, kad didžiulių pastangų nereikės.

„Gražu pažiūrėti į laivą iš arti. Aišku, žmonėms nepasisekė, kad pateko į tokią padėtį, bet vaikas labai džiaugiasi, kad atėjome taip arti laivo“, – šypsojosi su mažyliu prie jūros atėjusi šeima.

Buvęs jūrininkas nebuvo taip gerai nusiteikęs.

„Vargu ar šiandien (trečiadienį) ką padarys, – ryte spėliojo vyras. – Pažiūrėkite, kokie tie vilkikai maži, o laivas didžiulis. Jei giliau įstrigęs, tie mažyliai nieko nepadarys“.

„Gal ir pavyks, matyt, žino, ką daro“, – sakė ne itin vienas stebėtojas ir pridūrė: „Reikia tikėti, kad viskas bus gerai“.

„Gražesnis vaizdas, nei kalėdinė eglutė“, – juokėsi pora ir prisipažino, kad iš dviejų eglučių dar nė vienos nė neaplankė, tačiau vos išgirdę apie laivą – ėmė planuoti, kada važiuot jo pažiūrėti.

Laivo gelbėjimo operacijoje trečiadienį dar kartą prireikė pagalbos iš oro. Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centro prašymu patikrinti, ar nutempto laivo vietoje nėra taršos požymių, į orą pakeltas Karinių oro pajėgų sraigtasparnis AS-365. Pranešama, kad apie 12 valandą užduotis baigta, taršos padarinių neaptikta.