Druskininkų Vijūnėlės parke tvyro ramybė, kokia gali būti tik žiemą, kai kurorto svečiai pramogauja uždaruose SPA centruose ir pramogų parkuose, o atsitiktiniai praeiviai gūžiasi nuo šlapio sniego. Tačiau šiomis dienomis čia galima buvo tikėtis kitokio veiksmo – penktadienį sukako terminas iki kurio turėjo būti nugriautas Vijūnėlės dvaru vadinamas pastatas Druskininkuose. Juolab, kad jo savininkas Žilvinas Povilonis prieš porą savaičių teigė, kad jau sudaryta sutartis su rangovu dėl pastato nugriovimo iki Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendime nurodyto termino.

Panašu, kad pastarosiomis dienomis kalto metalo tvora su mūriniais stulpais aptvertame kieme išvis niekas nesilankė, nes sniege nesimato nei pėdsakų, nei automobilių paliktų provėžų.

Šių metų birželio 22 d. LAT paskelbė neskundžiamą sprendimą, kad Vijūnėlės dvaras turi būti nugriautas. Teisėjų kolegija tuomet konstatavo, kad kurorto apsaugos zonos antrojoje juostoje pastatytas 600 kv. m. statinys prieštarauja saugomų teritorijų apsaugos ir žemės nuomos teisės aktų reikalavimams, todėl būtina pašalinti neteisėtos statybos padarinius, atkuriant buvusią iki statybos darbų padėtį, ir sutvarkyti statybvietę.

Kaip DELFI jau ne kartą rašė, Vijūnėlės skandalas 2015-2016 m. įtraukė daugybę aukštų politikų ir lėmė Druskininkų savivaldybės mero Ričardo Malinausko išėjimą iš Socialdemokratų partijos bei smukusius tuometinio premjero Algirdo Butkevičiaus bei pačios partijos reitingais.

Nors LAT nutartis, kurioje nurodyta nugriauti Vijūnėlės dvarą iki gruodžio 22 d., yra neskundžiama, agentūra BNS gruodžio pradžioje skelbė apie Ž. Povilonio ketinimus iš naujo kreiptis į pirmosios instancijos teismą „paaiškėjus tam tikroms aplinkybėms, kurios turėtų būti įvertintos iš naujo“.