Antradienį teismo priimta galutine ir neskundžiama nutartimi konstatuota, kad negavus Seimo sutikimo panaikinti Lietuvos centro partijos vadovo ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nario teisinę neliečiamybę, procesas šioje byloje negalimas.

Pagal Konstituciją, Seimo narys be parlamento sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas, negali būti kitaip suvaržoma jo laisvė.

Privataus kaltinimo bylą lapkričio 13 dieną nutartimi nutraukė Vilniaus apygardos teismas Savo sprendimą teismas motyvavo tuo, kad negautas Seimo sutikimas patraukti Seimo narį N. Puteikį baudžiamojon atsakomybėn.

Spalio 12 dieną už siūlymą naikinti imunitetą balsavo 29 Seimo nariai, prieš buvo dešimt, 37 susilaikė. Toks sprendimas priimtas visų Seimo frakcijų, išskyrus liberalų, atstovų balsais. Parlamentaro imunitetas panaikinamas, jei už tai balsuoja ne mažiau kaip 71 Seimo narys

N. Puteikį šmeižtu kaltinusi Kristina Apanavičiūtė-Sulikienė su šiuo teismo sprendimu nesutiko ir parašė skundą Apeliaciniam teismui.

Seimas praėjusios kadencijos pabaigoje jau nagrinėjo prašymą dėl N. Puteikio neliečiamybės, tačiau tuomet jį irgi atmetė. Prokuratūra analogišką prašymą pateikė ir naujos kadencijos Seimui.

K. Apanavičiūtė-Sulikienė šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje publikuotus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“, taip pat, kad laikraščiui „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtaką darė Valstybės saugumo departamentas.

N. Puteikis neigė savo kaltę ir tvirtina, kad laikraštyje buvo neteisingai pacituotas.