Nors įtariamieji dar nesulaikyti, aiškėja, kad atsirado liudininkė, stebėjusi to vakaro įvykius pro langą – moteris tuo metu šeimininkavo virtuvėje.

Davė parodymus

„Virtuvėje aš buvau tikrai ilgai – nuo vakaro iki nakties“, – DELFI sakė pašnekovė.

Tiesa, daugžodžiauti apie tai, ką matė, ji negali – yra įsipareigojusi konfidencialumo sutartimi.

„Pareigūnai buvo atvykę į namus po to įvykio, vėliau reikėjo tik oficialiai pasirašyti. Viskas vyko savaitės pradžioje“, – nurodė moteris.

Pasak pašnekovės, apie įvykį kalbėti ir atvirauti kiti kaimynai nelinkę. Ji tikino kol kas nebendravusi ir su nepilnamečio artimaisiais.

Matė merginų ir vaikinų kompaniją

Vis dėlto moteris patvirtino, kad lemtingą vakarą girdėjo triukšmą – jį kėlė merginų ir vaikinų kompanija, susirinkusi greta aikštelės, kur rastas kūnas, esančiame stadione. Ji, žinoma, nėra tikra, ar jie prie konflikto prisidėjo.

„Nepasakyčiau, kad tai buvo didelis triukšmas, šurmulys daugiau. Tačiau buvo galima girdėti, kad kažkas lauke vyksta, nes vakaras buvo tikrai tylus.

Stadionas – jaunimo susibūrimo vieta, tokie dalykai vyksta nuolat. Renkasi jie ten, nes labai patogu – niekas jų nekontroliuoja, tamsu. Jie su automobiliais atvažiuoja į konteinerių aikštelę, kartais persikelia į stadioną“, – pasakojo pašnekovė.

Liudininkė netiki, kad kalti baro lankytojai

DELFI žiniomis, šurmulys prie namo buvo girdimas apie 20 val.

Savo ruožtu prieš pat 21 val. bruzdesys esą nurimo, liudininkė nieko nebematė, tik girdėjo automobilių riaumojimą. Kaip žinoma, jaunuolio kūnas buvo rastas kiek po 21 val.

„Netikiu, tikrai netikiu. Į alaus barą eina 50-60 metų vyrai, kaip aš sakau, visi „prasigėrę“. Jaunimas į tą barą tikrai neina, sėdi ant laiptų, aikštelėje automobiliuose, stadione, bare ten nė su žiburiu jaunų žmonių nerasi“, – nurodė moteris, pasidomėjus, ar gali būti, kad vaikiną užpuolė greta esančio alaus baro lankytojai.

Pasak jos, stadione jaunuoliai paprastai leidžia laiką klausydamiesi muzikos, šnekėdami, rūkydami, kartais vartoja ir alkoholinius gėrimus.

Įtarimą kelia ir tai, kad jaunuoliai išsibėgiojo

Paklausta, ar aptariamoje vietoje jaunuoliai dar susitinka, pašnekovė nurodė, kad po nelaimės ten – visiškai ramu.

„Stadione dabar yra visiškai tuščia. Prie konteinerių, kieme, kur yra aikštelė, jie dar renkasi, tačiau iš stadiono išsibėgiojo“, – sakė pašnekovė.

Stebina ją ir tai, kad dvi dienas po įvykio kieme, kur nutiko nelaimė, neveikė šviestuvai.

„Tas visas kiemas, stadionas... Nemoku pasakyti, kaip tamsu – atrodo, kad miške kokiam“, – sakė moteris.

Laimė, džiaugėsi ji, ši problema jau išspręsta.

Keliamos dvi versijos

DELFI primena, kad sekmadienio vakarą į policiją skambinę žmonės nurodė, kad daugiabučio kieme, S. Dariaus ir S. Girėno gatvėje, rastas jaunuolis su žaizda kakle. Šiame rajone vaikinas gyveno.

Į įvykio vietą atskubėję medikai konstatavo, kad paauglys jau miręs. Įtariama smurtinė mirtis – rasta durtinė žaizda kaklo srityje.

Policija tikina, kad šiuo atliekami intensyvūs veiksmai, metamos didelės pajėgos paauglio žudikams surasti. Tiesa, kol kas esą dar negalima atsakyti ir į klausimą, kiek asmenų dalyvavo įvykdant brutalų nusikaltimą.

Panevėžio policija patvirtino, kad 17-etis namų link keliavo vienas. Neatskleidžiama, iš kur vaikinas ėjo.

DELFI primena, kad iki šiol viešai buvo keliamos dvi versijos, kokia galėjo būti jaunuolio mirties priežastis.

Šnabždasi, kad į konfliktą vaikinas galėjo įsivelti dėl merginos

Bendraamžiai mokykloje šnabždasi, kad į konfliktą vaikinas galėjo įsivelti dėl merginos, internete galima aptikti judviejų nuotraukų.

Klasės auklėtojas patvirtino, kad paauglys turėjo merginą. Remiantis socialiniuose tinkluose pateikta informacija, jiedu draugavo kiek daugiau nei metus.

„Kiek aš žinau, ji – ne iš mūsų mokyklos“, – sakė jis.

Tą patvirtino ir gimnazijos direktorė. Ji prasitarė mananti, kad vaikinas tiesiog atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

„Jei mergaitę turėjo, tai tikrai ne iš tos pačios mokyklos. Su bendraklasiais, draugais jis tikrai bendravo, bet tokių konfliktų nelabai žinau. Mano supratimu, jis buvo visiškai nelinkęs į konfliktus“, – nurodė ji.

Stovėjo 100-110 metrų nuo žudynių vietos

Tiesa, DELFI jau kiek anksčiau pavyko rasti ir vieną prie nužudymo vietos gyvenantį panevėžietį, kuris teigė matęs nusikaltimą. Nusikaltimu jis įtaria greta esančio baro lankytojus.

Vyras tikino su draugu sekmadienio vakarą ėjęs į netoliese esančią parduotuvę nusipirkti alaus. Grįždami vyrai dar kurį laiką šnekučiavosi prie laiptinių, aptarinėjo sekmadienio LKL rungtynes, kalbėjo apie apie „Lietuvos ryto“ pergalę prieš „Žalgirį“. Tada išgirdo triukšmą.

„Girdėjau, kad kažkas pradėjo kalbėti pakeltu balsu. Vėliau balsai vis stiprėjo ir prasidėjo bruzdesys“, – prisimena Gintas.

Vyrai stovėjo už maždaug 100-110 metrų nuo žudynių vietos, tad tamsoje įžvelgti įvykius buvo sudėtinga.

„Mačiau šmėžuojančius šešėlius. Manau, kad jų buvo nuo 5 iki 7, tačiau sunku spręsti. Girdėjosi kelių žmonių pakelti balsai. Manau, kad vaikiną pamatė einantį vieną ir prisikabino“, – įvykio aplinkybės spėjo Gintas.

Įtaria baro lankytojus

Pirmadienį stovėdamas prie kruvinos gatvės vyras gana sunkiai rinko žodžius.

„Galvoju, kodėl aš vakar nenuėjau pasidomėti, kas ten vyksta. Galbūt būtų pavykę išvengti žūties. Pabijojau? Oi ne, aš ne vienerius metus tarnavęs kariuomenėje, buvęs ne vienoje misijoje, tad tikrai nebijojau“, – kalbėjo Gintas.

Vyras teigia, kad jo matytas konfliktas vis labiau įsibėgėjo, o kaimynai nusprendė skirstytis ir eiti namo.

„Su žmona žiūrėjome TV, kai išgirdome kaukiančias sirenas. Sulėkė greitosios, policija“, – pasakoja jau kitas netoliese žudynių vietos gyvenantis garbaus amžiaus vyras.

Medikai jau nieko negalėjo vaikinui padėti – 17-etis dėl durtinės žaizdos kaklo srityje mirė įvykio vietoje. Vietos gyventojai įsitikinę, kad nusikaltėlių reikia pradėti ieškoti būtent nuo liūdnos reputacijos baro bei šalia esančios parduotuvės.

Nebuvo linkęs į konfliktus: visiškai netikėtai, nelauktai

Anot jaunuolio klasės auklėtojo, vaikino bendraklasiai yra šokiruoti. Pirmadienį, kitą dieną po netekties, su jais kalbėjosi ir jis pats, ir psichologai.

„Jie nieko nepasakoja. Prislėgti sėdi ir viskas. Visiškai netikėtai, nelauktai – taip jie ir jaučiasi. Tai tikrai nebuvo tas vaikinas, iš kurio galima kažko panašaus laukti“, – nurodė klasės auklėtojas.

Jaunuolis itin gerai sutarė su bendraklasiais.

„Jis su dauguma gerai bendravo, nelinkusi į konfliktus asmenybė buvo“, – aiškino mokytojas.

Apibūdino kaip gerą vaiką

„Niekur jis mokykloje neužkliuvęs, pamokų nepraleisdavo. Kultūringas, mandagus, taktiškas, jokių problemų su mokytojais nėra turėjęs. Geras vaikas buvo“, – dėstė jo auklėtojas.

Anot pašnekovo, vaikinas mėgo bendrauti, buvo taktiškas, mandagus.

„Niekas net jokių priešų neturėjo. Aišku, versijų daug galima sugalvoti, bet jis tikrai ne iš konfliktiškų, agresyvių, niekada mokykloje nėra užkliuvęs“, – sakė jis.

Vaikinas buvo pasirinkęs socialinių mokslų kryptį, bet klasės auklėtojas tikino negalintis tiksliai pasakyti, kokių su studijomis susijusių planų jis turėjo.

Mokėsi gerai

Mokslai vaikinui, tampa aišku, rūpėjo. Klasės auklėtojas spėja, kad gimnaziją, kurioje mokėsi, jis pasirinko dėl kokybiškų anglų kalbos pamokų.

„Mano klasėje visi gerai mokosi. Visų vidurkiai – nuo 7 iki 9 balų, jo pažymių vidurkis visuomet būdavo daugiau nei 7 balai, arti 8“, – prasitarė klasės auklėtojas.

Pats jis – istorijos mokytojas, pamokas dėstantis pasirinkusiems B lygį, tačiau aptariamas vaikinas šį dalyką mokėsi išplėstiniu kursu (A lygiu).

„Ne tas pats jam buvo, kaip ir kas“, – vaikino požiūriu į gyvenimą dalijosi pašnekovas.

Pavyzdingas – nuo pat 9 klasės

Dar penktadienį paauglys lankėsi globos namuose, dalijo labdarą.

„Vyko ne visa klasė, tik savanoriai. Vienas jų jis ir buvo. Jis toks ir buvo... Ne visi eina į globos namus, bet jis buvo iš tokių“, – tvirtino pašnekovas.

Apie auklėtinį jis sakė galintis kalbėti tik geriausius žodžius ir labai objektyviai, nieko nemeluodamas.

„Pareiškimų, svarstymų, problemų nėra buvę nuo pat 9 klasės iki dabar“, – nurodė klasės auklėtojas.

Abejoja jis ir tuo, kad įtariamieji nepilnamečio mirtinu sužalojimu gali būti tos pačios gimnazijos moksleiviai – jokių vidinių kovų tarp paauglių esą pastaruoju metu nebuvo.

Mokiniai – prislėgti

„Iš tikrųjų, sukrėsta visa gimnazijos bendruomenė, kaip ir visas miestas, o greičiausiai ir visa Lietuva“, – DELFI nurodė gimnazijos direktorė.

Mirtinai sužalotą paauglį ji apibūdino kaip gerą mokinį, neturėjusį lankomumo ar pažangumo problemų.

„Jam nereikėjo socialinės ar psichologinės pagalbos. Jis buvo doras, geras, sąžiningas. Mokytojai prisiminė, kad dar praėjusią savaitę jie kartu ėjo į globos namus, nešė labdarą. Juk ne kiekvienas paauglys skiria laiką padėti pagyvenusiems seneliams... Tai buvo vaikas, kuris dalijo save ir kitiems, ir be galo mylėjo gyvenimą pats. Jis labai gerbė aplinkinius – ir suaugusius, ir bendraamžius“, – nurodė gimnazijos vadovė.

Anot jos, paauglys buvo pasirinkęs socialinių mokslų kryptį, dalyvaudavo ir olimpiadose.

„Ateityje jis galvojo sieti savo ateitį su socialiniais mokslais – jam tai gerai sekėsi. Žinau, kad jis sportavo, berods, lengvąją atletiką. Jis aktyviai dalyvavo ir socialinėse akcijose“, – pasakojo pašnekovė.

Asmenys, matę įvykį, įtarimą sukėlusius asmenis, ar galintys suteikti kitos vertingos informacijos, prašomi pranešti policijai tel.: (8 45) 503 312 arba tel. 02, 112 (visą parą).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (191)