Per Gyventojų perspėjimo ir informavimo sistemą išsiuntė Klaipėdos apskrities gyventojams pranešimą į mobiliuosius telefonus dėl stipraus vėjo.

Pranešama, kad naktį iš gruodžio 12-osios į 13-ąją vakarų, pietvakarių vėjas vakariniuose rajonuose sieks 23-25 m/s. Pasirūpinkite savo gyvybės ir turto saugumu, perspėkite kitus. Daugiau informacijos www.vpgt.lt ir www.meteo.lt.

Ugniagesiai įspėja ir pataria gyventojams, kad stipraus vėjo metu pavojinga stovėti po aukštais medžiais, prie elektros linijų. Taip pat nereikėtų statyti automobilių po medžiais. Be to, būtina sandariai uždaryti pastatų langus, duris ir stoglangius. Balkonuose neturėtų būti daiktų, kuriuos gali pakelti vėjas. Jeigu jų yra, jie turi būti gerai pritvirtinti.

Gyventojams patariama be ypatingos priežasties nepalikti gyvenamosios vietos, o jeigu vis dėlto privalote išvykti, išjunkite elektrą, užsukite dujų, vandens sklendes, uždarykite langus, užrakinkite duris ir atlikite visus įprastus veiksmus, kuriuos darote išvykdami bent kelioms dienoms.

Perspėkite ir kaimynus, ypač jei šalia gyvena neįgalūs žmonės ar vieniši seneliai. Pasidomėkite, ar jais kas nors gali pasirūpinti, jei ne – padėkite jiems arba informuokite juos, kad nelaimės atveju jie gali skambinti skubios pagalbos telefonu 112.