FNTT vadovo Antonio Mikulskio pavaduotojus paskyrė vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

R. Kajėnas bus atsakingas už ikiteisminio tyrimo įgyvendinimo organizavimą penkiuose tarnybos padaliniuose regionuose, o M. Petrauskas – už specializuotų padalinių, tokių kaip Pinigų plovimo prevencijos, Specialiųjų užduočių, Neteisėtos paramos prevencijos ir tyrimo valdybų veiklos koordinavimą, pranešė FNTT.

Pasak tarnybos vadovo A. Mikulskio, nauja FNTT vadovybė šiais paskyrimais buvo baigta formuoti.

„Abu paskirtieji pavaduotojai – profesionalai, turintys ilgametę patirtį, savo karjeras pradėję nuo žemiausio karjeros laiptelio, jų darbas FNTT tik sustiprins“, – pranešime sakė pareigūnas.

R. Kajėnas gimė 1972 metais, jis yra įgijęs teisės magistro laipsnį Vilniaus universitete. Vidaus tarnyboje R. Kajėnas tarnauja nuo 1994 metų, o FNTT pradėjo dirbti prieš devynerius metus.

Kitas FNTT vadovo pavaduotojas M. Petrauskas gimė 1973 metais, teisės magistro laipsnį jis įgijo Mykolo Romerio universitete. Šis pareigūnas vidaus reikalų sistemoje taip pat tarnauja nuo 1994 metų, yra dalyvavęs Jungtinių Tautų misijose, dirbęs Lietuvos policijos atašė Europole ir Nyderlanduose.

Nuo rugsėjo FNTT vadovaujantis A. Mikulskis į tarnybą atėjo iš policijos, iki paskyrimo į šias pareigas jis laikinai vadovavo Vilniaus apskrities vyriausiajam policijos komisariatui.