„2018 metai bus ypatingi mūsų šalių istorijoje - kitąmet švęsime Lietuvos ir Lenkijos nepriklausomybės atkūrimo šimtmečius. Noriu Jus patikinti, kad Lietuvos Respublikos Vyriausybė yra pasirengusi plėtoti dvišalį dialogą ir bendromis pastangomis ir toliau kurti mūsų tautų gerovę“, - sakoma Premjero sveikinime.

S. Skvernelis taip pat pabrėžė, kad artėjantis laikotarpis bus itin svarbus ir Europos Sąjungos ateičiai. Lietuva vertina Lenkijos vaidmenį formuojant Europos Sąjungos darbotvarkę, siekiant atspindėti mūsų regiono ir bendrus europinius interesus, susijusius su tvaria, darnia bei saugia Europos Sąjunga.

„Naudodamasis proga, norėčiau pakviesti Jus apsilankyti su dvišaliu vizitu Lietuvoje 2018 metais bet kuriuo Jums patogiu metu. Vilniuje galėsime tiesiogiai aptarti glaudesnio dvišalio bendradarbiavimo ir nacionalinio saugumo stiprinimo klausimus, taip pat su Europos Sąjunga ir NATO siejamus bendrus tikslus“, - teigiama sveikinime.

Kaip ELTA jau skelbė, gruodžio 11-ąją Lenkijos Prezidentas Andrzejus Duda prisaikdino naująjį šalies Ministrą Pirmininką M. Morawieckį. 49 metų konservatorių politikas ir jo Kabineto nariai prisiekė Prezidento rūmuose Varšuvoje.

Ekonomikos ekspertas kol kas tęs Vyriausybės darbą su visais savo pirmtakės Beata Szydlo ministrais. Pasikeitimų Kabinete žadama 2018 metais.

M. Morawieckis praėjusią savaitę netikėtai pakeitė B. Szydlo. Ji po dvejų metų įteikė atsistatydinimo prašymą. Nuo šiol B. Szydlo eis vicepremjerės pareigas ir rūpinsis visuomenės politika.