Pirmadienio rytą pamokas jie pradėjo tylos minute, koridoriuje dega žvakelė, juodu kaspinu perrišta mirusio moksleivio nuotrauka.

Susisiekta ir su Panevėžio pedagogine psichologine tarnyba, specialistų paprašyta padėti teikti pagalbą mokiniams.

Mokiniai – prislėgti

„Iš tikrųjų, sukrėsta visa gimnazijos bendruomenė, kaip ir visas miestas, o greičiausiai ir visa Lietuva“, – DELFI nurodė gimnazijos direktorė.

Pirmadienio rytą ji kalbėjosi ir su mokytojais, patarė jiems, kaip reikėtų bendrauti su sutrikusiais moksleiviais.

„Mokiniai tikrai labai išgyvena, yra labai prislėgti. Stengiamės jiems padėti“, – kalbėjo pašnekovė.

Prisiminė kaip gerą moksleivį: be galo mylėjo gyvenimą

Mirtinai sužalotą paauglį ji apibūdino kaip gerą mokinį, neturėjusį lankomumo ar pažangumo problemų.

„Jam nereikėjo socialinės ar psichologinės pagalbos. Jis buvo doras, geras, sąžiningas. Mokytojai prisiminė, kad dar praėjusią savaitę jie kartu ėjo į globos namus, nešė labdarą. Juk ne kiekvienas paauglys skiria laiką padėti pagyvenusiems seneliams... Tai buvo vaikas, kuris dalijo save ir kitiems, ir be galo mylėjo gyvenimą pats. Jis labai gerbė aplinkinius – ir suaugusius, ir bendraamžius“, – nurodė gimnazijos vadovė.

Anot jos, paauglys buvo pasirinkęs socialinių mokslų kryptį, dalyvaudavo ir olimpiadose.

„Ateityje jis galvojo sieti savo ateitį su socialiniais mokslais – jam tai gerai sekėsi. Žinau, kad jis sportavo, berods, lengvąją atletiką. Jis aktyviai dalyvavo ir socialinėse akcijose“, – pasakojo pašnekovė.

Kelia galimą versiją

Nors bendraamžiai šnabždasi, kad į konfliktą vaikinas galėjo įsivelti dėl merginos, internete galima aptikti judviejų nuotraukų, lapkričio 5 dieną jie šventė 11-os mėnesių draugystės sukaktį, gimnazijos direktorė sakė neturinti tokių žinių.

„Jei mergaitę turėjo, tai tikrai ne iš tos pačios mokyklos. Su bendraklasiais, draugais jis tikrai bendravo, bet tokių konfliktų nelabai žinau. Mano supratimu, jis buvo visiškai nelinkęs į konfliktus“, – nurodė ji.

Gimnazijos direktorė prasitarė mananti, kad vaikinas tiesiog atsidūrė netinkamoje vietoje netinkamu laiku.

„Mokykloje jis neturėjo priešų, nebuvo žmonių, su kuriais jis konfliktuotų“, – sakė pašnekovė.

Ji tikino nemananti, kad prie tragiško gimnazisto likimo galėjo prisidėti tos pačios įstaigos moksleiviai.

Gyveno tame pačiame rajone

Kaip žinoma, jaunuolio kūnas buvo rastas sekmadienio vakarą kiek po 21 val. Panevėžyje, S. Dariau ir S. Girėno gatvėje. Įtariama smurtinė mirtis.

„Tai – jo gyvenamasis rajonas“, – DELFI patvirtino gimnazijos vadovė.

Anot jos, jaunuolis turėjo vyresnę seserį. Pirmadienį direktorė bendravo ir su vaikino mama, ir su jo tėčiu.

„Kol kas jie nieko nežino. Kai turės informaciją, mes irgi sužinosime“, – paklausta apie šarvojimo ir laidojimo detales, nurodė pašnekovė.

Nebuvo žinomas policijai

DELFI primena, kad sekmadienio vakarą į policiją skambinę žmonės nurodė, kad daugiabučio kieme rastas jaunuolis su žaizda kakle. Į įvykio vietą atskubėję medikai konstatavo, kad paauglys jau miręs.

„Įvykio vietoje dirbo kriminalistai, medicinos ekspertas, kol kas mirties priežasties išvadų nėra. Jaunuolio asmenybė nustatyta. Pirminėmis žiniomis, jaunuolis nėra policijai gerai žinomas ar teistas“, – DELFI sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyriausioji specialistė Rasa Galkauskienė.

Pirmadienį ryte ji teigė, kad kol kas galimi įtariamieji nėra nustatyti.

„Kadangi dar neturime įtariamųjų, motyvų – tuo labiau. (...) Pareigūnai grįžta į įvykio vietą, dar papildomai dirbti, ieškoti“, – sakė ji.

Apklausė gyventojus

R. Galkauskienė „Sekundei“ nurodė, kad kol kas dar negalima atsakyti ir į klausimą, kiek asmenų dalyvavo įvykdant brutalų nusikaltimą.

Pasak policijos atstovės, pareigūnų apklausiami aplinkinių daugiabučių gyventojai buvo labai paslaugūs, visi pasakojo, ką matę ar girdėję lemtingą vakarą.

„Toje vietoje, kur rastas negyvas vaikinas, niekas nepastebėjo nei muštynių, nei kokio konflikto“, – sakė R. Galkauskienė.

Asmenys, matę įvykį, įtarimą sukėlusius asmenis, ar galintys suteikti kitos vertingos informacijos, prašomi pranešti policijai tel.: (8 45) 503 312 arba tel. 02, 112 (visą parą).