Už tai, kad A. Skardžių komitete pakeistų socialdemokratų darbo frakcijos narys, buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius, ketvirtadienį balsavo 95 Seimo nariai, po keturis susilaikė ir balsavo prieš.

Antikorupcijos komisija yra pripažinusi, kad A. Skardžius turi interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir teikiant įstatymų pataisas galėjo pažeisti viešuosius ir privačius interesus

Socialdemokratų darbo frakcija A. Skardžių deleguoja į Aplinkos apsaugos komitetą. Tačiau Seimas šio klausimo nepradėjo svarstyti, nes pertraukos paprašė konservatoriai.

Taigi, A. Skardžius kol kas nedirbs jokiame komitete.

Seimas šią savaitę kartą jau nepritarė šio parlamentaro skyrimui į Aplinkos apsaugos komitetą, kuriame taip pat svarstomi su atsinaujinančia energetika susiję įstatymai.

Planuojama, kad R.Sinkevičius bus Ekonomikos komiteto pirmininkas. Ligšiolinis komiteto vadovas „valstietis“ Virginijus Sinkevičius tapo ūkio ministru, po koalicijos partnerių socialdemokratų skilimo pakeitęs Vyriausybėje iš ūkio ministro pareigų pasitraukusį Mindaugą Sinkevičių. Todėl, pagal valdančiųjų susitarimą, atsilaisvinusi komiteto pirmininko vieta atitenka socialdemokratų darbo frakcijai.

Antikorupcijos komisija, tyrusi Ekonomikos komitete dirbusio A. Skardžiaus interesus energetikoje, yra nustačiusi, kad Seimo narys, turėdamas interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir teikdamas įstatymų pataisas, galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas.

Po Antikorupcijos komisijos nepalankių išvadų, A. Skardžius pats pasitraukė iš Energetikos komisijos, o frakcija jį nutarė deleguoti į Aplinkos apsaugos komitetą.

Tačiau Aplinkos apsaugos komiteto vadovas „valstietis“ Kęstutis Mažeika suabejojo, ar A. Skardžius tinkamas dirbti jo vadovaujamame komitete. A. Skardžiaus atėjimui į šį komitetą priešinosi ir kiti komiteto nariai.

A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisijai yra pareiškusi, kad A. Skardžiaus teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.