Už balsavo 73 Seimo nariai, prieš – vienas, o susilaikė 5 parlamentarai.

Antikorupcijos komisija siūlo Seimui kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijas, kad etikos sargai įvertintų A. Skardžiaus elgesį.

Seimas atmetė konservatorių siūlymą pratęsti Antikorupcijos komisijos tyrimą dėl A. Skardžiaus veiklos.

Konservatorės Raso Juknevičienės tvirtinimu, „šita istorija niekuo nesiskiria nuo Basčio (Mindaugas Bastys, kaltinamas dėl ryšių su Rusija – BNS) istorijos – tos pačios Rusijos įtakos, tik gal su didesniu korupcijos kvapu“.

Po išvadų pristatymo Seimui praėjusią savaitę A. Skardžius paskelbė pasitraukiantis iš Energetikos komisijos. Socialdemokratų darbo frakcija antradienį nutarė jį perkelti iš Ekonomikos į Aplinkos apsaugos komitetą. Seimas kol kas to nepatvirtino, komiteto vadovui „valstiečiui“ Kęstučiui Mažeikai pasipriešinus, nes komitetas taip pat svarto su atsinaujinančia energetika susijusius įstatymus.

Antikorupcijos komisija nustatė, kad A. Skardžius, turėdamas interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir teikdamas įstatymų pataisas, galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas.

A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) yra pareiškusi, kad A. Skardžiaus teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų. A. Skardžius STT išvadas vadina suklastotomis.

Antikorupcijos komisija nustatė, kad Baltarusijos elektros iš atsinaujinančių išteklių gamybos įmonei „Investenergostroj“ paskolą yra suteikusi A. Skardžiaus žmona, valdanti 20 proc. šios įmonės akcijų. Kitas akcininkas – A. Skardžiaus draugas Romualdas Patalavičius.

Energetikos ministerija taip pat yra pateikusi nuomonę, kad ankstesni A. Skardžiaus pasiūlymai dėl atsinaujinančios energetikos plėtros sudarė išskirtines sąlygas mažųjų saulės elektrinių plėtotojams ir galėjo leisti pelnytis valstybės sąskaita.