Už tai, kad A. Skardžius iš Ekonomikos komiteto būtų perkeltas į Aplinkos apsaugos komitetą balsavo 44 Seimo nariai, prieš – 30, o susilaikė 20 parlamentarų. Tai reiškia, kad kol kas A. Skardžius lieka Ekonomikos komitete.

Tuo pačiu balsavimu Seimo Ekonomikos komitetui vadovauti nepaskirtas ir socialdemokratų darbo frakcijos narys buvęs susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius. Ligšiolinis šio komiteto vadovas „valstietis“ Virginijus Sinkevičius tapo ūkio ministru, po koalicijos partnerių socialdemokratų skilimo pakeitęs Vyriausybėje iš ūkio ministro pareigų pasitraukusį Mindaugą Sinkevičių. Todėl, pagal valdančiųjų susitarimą, atsilaisvinusi komiteto pirmininko vieta atitenka socialdemokratų darbo frakcijai.

Antikorupcijos komisija, tyrusi Ekonomikos komitete dirbusio A. Skardžiaus interesus energetikoje, yra nustačiusi, kad Seimo narys, turėdamas interesų atsinaujinančių išteklių energetikoje ir teikdamas įstatymų pataisas, galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje nuostatas.

Po Antikorupcijos komisijos nepalankių išvadų, A. Skardžius pats pasitraukė iš Energetikos komisijos, o frakcija jį nutarė deleguoti į Aplinkos apsaugos komitetą.

Tačiau Aplinkos apsaugos komiteto vadovas „valstietis“ Kęstutis Mažeika suabejojo, ar A. Skardžius tinkamas dirbti jo vadovaujamame komitete. A. Skardžiaus atėjimui į šį komitetą priešinosi ir kiti komiteto nariai.

A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisijai yra pareiškusi, kad A. Skardžiaus teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.