Po atsinaujinimo Jūrų muziejaus lankytojai išvys 24 atsinaujinusius akvariumus, taip pat ir naują elementą – 25 metrų ilgio akrilo tunelį, virš kurio galės stebėti didžiajame akvariume plaukiojančias žuvis.

„Tai bus vienas pagrindinių atsinaujinusio akvariumo traukos taškų. Jis leis pažinti jūros povandeninį pasaulį – virš lankytojų galvų plaukios ne tik seniai pažįstami eršketai, kurie į Klaipėdą atvežti prieš 15 metų iš Volgos žiočių ir dabar siekia beveik 2 metrų ilgį, bet ir rajos“, – teigia muziejaus atstovė spaudai Nina Puteikienė.

Virš akrilo tunelio esantis didysis akvariumas bus pripildytas vandens, kai tik pavyks stabilizuoti cheminę vandens sudėtį, išvalyti statybinių medžiagų likučius – kol kas į akvariumą suleistos trys mažosios žuvys, bus stebima, kaip jos prisitaiko.

Didžiajame akvariume anksčiau buvusios stiklo dekoracijos, primenančios stalaktitą, neliks, tačiau bus įrengtas jūros dugno interjeras. Žmonės matys ne tik plaukiojančias žuvis, bet ir tai, kas paprastai guli jūros dugne – nuskendusio laivo fragmentus, inkaro liekanas.

Atsinaujinusiame akvariume lankytojai galės dalyvauti kelionėje nuo lietuviškų upelių, Baltijos ir Šiaurės jūros iki Atlanto vandenyno bei tropinių jūrų – čia bus galima išvysti lietuviškų aukšlių ar ešerių, lydekų, menkių, vėgelių, taip pat egzotiškų jūros žvaigždžių, rajų. Lietuvos ežeruose ir Kuršių mariose gyvenančios žuvys plaukios dviejuose 50 kubinių metrų akvariumuose, tuo metu apie 70 egzotiškiausių žuvų ir bestuburių rūšių atsiras septyniuose koraliniams rifams skirtuose akvariumuose.

Ekspozicija bus pildoma palaipsniui. Antrame muziejaus aukšte įrengtas 20 metrų cilindro formos akvariumas bus skirtas ausytosioms medūzoms.

Jūrų muziejus įkurtas 1979 metais, rekonstruotame Nerijos forte – tuomet įrengti akvariumai su Lietuvos gėlavandenėmis, Baltijos ir tropinių jūrų žuvimis bei jūrų gamtos ekspozicija.