Pasak sąjūdžio tarybos pirmininkės, sąjūdis sieks konkrečių pertvarkų, kad ir medicinos bendruomenei pagerėtų situacija, ir pacientams paslaugos būtų geriau prieinamos ir kokybiškesnės.

„Toliau tęsime tai, ką ir pradėjome. (…) Tikrai visi tie patys darbai lieka, ką mes ir įvardinome - sveikatos sistemos pertvarka ir gerinimas visais aspektais – nuo žemiausių grandžių, tai yra slaugytojų, jų padėjėjų, iki aukščiausių grandžių – gydytojų ir pačios medicinos sveikatos sistemos pertvarkos, apmokėjimo už paslaugas klausimų“, - vardijo Ž. Gudlevičienė.

Gavę premjero Sauliaus Skvernelio pažadą kelti gydytojų atlyginimus 20 proc. nuo kitų metų gegužės, o rezidentų – neįvardintu dydžiu nuo kitų metų sausio, medikai savo tikslų neatsižada.

„Tai yra vienas iš mūsų pirminių reikalavimų, ir jis tikrai lieka, ir tikrai kol kas nenusileidžiame dėl atlyginimų“, - sakė Ž. Gudlevičienė.

Medikai savo peticijoje, kurią pasirašė daugiau nei 40 tūkst. žmonių reikalauja medikams algas kelti 30 proc. nuo kitų metų sausio.

Naujieji sąjūdžio vadovai išrinkti po to, kai iš sąjūdžio tarybos pirmininko pareigų pasitraukė Vytautas Kasiulevičius, viena iš savo pasitraukimo priežasčių įvardinęs aplinkybę, kad jis yra premjero Sauliaus Skvernelio šeimos gydytojas.

Ž. Gudlevičienė yra Nacionalinio vėžio instituto Biobanko vadovė. D. Jauniškis dirba privačioje klinikoje plastinės ir rekonstrukcinės chirurgijos gydytoju.