Net gerokai atslūgus potvyniui, vis dar fontanu iš užtvankos besiveržiantis vanduo pritraukė minias smalsuolių.

„Labai gaila gyvūnų, matosi, kad išsigandę, – sakė čia atvykusios moterys. – Gal juos apskritai reikėjo perkelti kur nors kitur, keista, kad dar nesusidomėjo atsakingos tarnybos.“

„Siaubas, – pratarė prie užtvankos atvykusi pora ir sakė negalintys patikėti vaizdu, kurį mato. Pasakojo girdėję, kad kone visi mini zoologijos sodo gyvūnai nuskendo, jie matė tik vieną lamą.

„Deja, dalies gyvūnų išgelbėti nespėjome. Po nakties, pirmadienį, banga buvo jau nušlavusi pastatus. Supanikavę gyvūnai metėsi į vandenį. Spėjome išgelbėti tik lamą ir alpakas. Skaudu, bet stengiamės dar išsaugoti, ką galime. Tvarkome pirtis, bandysime džiovinti daiktus. Skendo viskas – baldai, pavėsinės, vandens dviračiai, net televizoriai“, – DELFI sakė Jolanda Šoblinskienė.

Pasidomėjus, ar jau aiški patirta žala, verslininkė sako dar neskaičiavusi, tačiau patikino, kad visi nuostoliai gula ant jų pečių – pirko net skulptūras ir gyvūnus, niekas nieko nedovanojo. O žalos atlyginimo iš draudikų, anot J. Šoblinskienės, tikėtis neturi pagrindo, nes niekas nenorėjo apdrausti prie pat vandens stovinčių pastatų.

„Viešbutis ir poilsiavietė yra rizikos zonoje, todėl nė viena draudimo kompanija nenorėjo drausti turto. Be to, pavėsinių stogai šiaudiniai, tad vėlgi – gaisro pavojus didesnis. Visus nuostolius teks padengti patiems. Nors vanduo atslūgo, kol kas nebekyla, turime begalę darbo, kol viską sutvarkysime“, – sakė J. Šoblinskienė.

Nuo Kretingos pusės keliaujantis potvynis Klaipėdoje skandino kiemus ir kelius, bet jau ne taip stipriai, kaip prieš gerą savaitę. Čia, vos gavę pranešimą apie galimą potvynio grėsmę, naktį iš sekmadienio į pirmadienį buvo sukelti „Klaipėdos vandenų“ darbuotojai. Tiesa, Veterinarijos gatvė antradienio vakarą vis dar buvo apsemta. Net visureigio vairuotojas pamatęs, kad vanduo semia automobilio ratus, išvažiavo atgal. Kelias veda į Bajorų sodus.

Potvynio banga nusirito tolyn, link šiaurės rytinės Klaipėdos miesto ribos, į dešinįjį Danės krantą.