Lietuvos partizanai, jų vaikai, vaikaičiai ir kiti Lietuvos patriotai manome, kad turi būti įamžinta Lietuvos partizanų auka ir dar likę gyvi partizanai suprastų, kad jų kova už Lietuvos laisvę yra tikrai vertinama ir neužmiršta, kad ateities kartos žinotų, kokia buvo Lietuvos Nepriklausomybės kaina ir kiek partizanų gyvybių buvo paaukota ant mūsų tautos laisvės aukuro.

Šiandien, lapkričio 18 d., 21:00 val. Lietuvos kariuomenės dienos proga per Lietuvos Respublikos televiziją (LRT) vyks paramos koncertas, skirtas paminklo visiems žuvusiems Lietuvos partizanams Kryžkalnyje statybai.

Labai kviečiame visus prisidėti prie partizanų didingos kovos įamžinimo, balsuojant už Jums patinkančią dainą. Koncerto metu suaukotas lėšas LRT perves į Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio (įm. k. 2907706500) „Swedbank“ sąskaitą Nr. LT32 7300 0101 0944 8557 (Memorialo sąskaita).

Už mūsų visų suaukotas lėšas Kryžkalnyje iškils didingas paminklas visiems žuvusiems partizanams. Praeis daug metų ir atvažiavę prie memorialo partizanams savo vaikams ar anūkams galėsite pasakyti, kad ir aš keletą eurų paaukojau šio paminklo statybai.

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo 100-osioms metinėms, Lietuvos kariuomenės 100-osios metinėms ir Lietuvos laisvės kovos sąjūdžio Deklaracijos 70-osioms metinėms visuomeninės organizacijos Lietuvos laisvės kovų sąjūdis ir Tėvynės partizanų laisvės kovos įamžinimo sąjunga, pasirašė sutartį, kad Kryžkalnio k., Raseinių r., tame pačiame žemės sklype, kur jau pradėta statyti monsinjoro A. Svarinsko inicijuota koplyčia su kryžiumi (architektė Virginija Bakšienė), būtų pastatytas didingas paminklas (memorialas), visiems (apie 20 000) žuvusiems už Lietuvos laisvę partizanams. Žemės sklypą, kur bus statomas paminklas Lietuvos laisvės kovų sąjūdis ir Tėvynės partizanų laisvės kovos įamžinimo sąjunga įsigijo už tūkstančių žmonių šiam tikslui paaukotas lėšas.

Mūsų kilniam tikslui ir architekto Sauliaus Pamerneckio bei skulptoriaus Tado Gutausko pateiktai Lietuvos partizanams atminti memorialo vizijai pritaria ir Lietuvos laisvės kovotojų sąjunga, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių bendrija, Lietuvos politinių kalinių sąjunga, Lietuvos Ginkluotojų Pajėgų asociacija, Nevyriausybinių organizacijų, padedančių stiprinti Lietuvos valstybės gynybinius pajėgumus koordinacinė taryba, Lietuvos nepriklausomybės gynimo sausio 13-osios brolija, Lietuvos sąjūdis, Šaulių sajunga, Lietuvos laisvės armija. Svarbiausi memorialo simboliai – lietuviško kalavijo formos obeliskas su vyčio kryžiumi viršūnėje ir apie 20 000 partizanų įamžinanti atminimo siena su žuvusių partizano vardais bei pavardėmis bei nežinomo partizano kapas.

Beveik kiekvieno iš mūsų giminėje yra žuvusių ar nukentėjusių kovoje už Tėvynės laisvę. Daugelis artimųjų net neturi kur uždegti žvakutės per vėlines, nes nežino, kokioje duobėje yra užkasti jų artimųjų kūnai. Šiandien, kai viešoje erdvėja atsiranda norinčių suteršti šventą partizanų auką, yra ypatingai svarbu tinkamai įprasminti jų atminimą!

Už mūsų visų suaukotas lėšas Kryžkalnyje iškils didingas paminklas visiems žuvusiems partizanams. Praeis daug metų ir atvažiavę prie memorialo partizanams savo vaikams ar vaikaičiams galėsite pasakyti, kad ir aš keletą eurų paaukojau šio paminklo statybai. Dar gyvi partizanai, vienas iš jų mano tėtis partizanas Juozas Jakavonis – Tigras, vis dar tikisi sulaukti tos dienos, kai galės uždegti žvakutę bei pasimelsti už savo žuvusius visus kovos draugus.

Labai kviečiame visus prisidėti prie partizanų didingos kovos įamžinimo!