Taip DELFI tvirtina valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos lyderis Seime Ramūnas Karbauskis.

„Visiškai akivaizdu, kad Palucko socialdemokratai balsuos taip, kaip konservatoriai. Tai visiškai akivaizdu, ir mes galim skaičiuoti, kad tie balsai yra anoje pusėje. Ir aš galvoju, tikiuosi, kad jie (LSDP atstovai Seime – red.) parodys, kas kol kas nevieša, kad scenarijus buvo bendras, į tai buvo einama sąmoningai, dėl to aš labai nenustebčiau, jeigu bus koalicija frakcijų. Būtent Palucko ir konservatorių – dėl opozicijos lyderio. Nes kito varianto tiesiog neegzistuoja“, - išskirtiniame interviu DELFI sakė R. Karbauskis.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS – LKD) frakcijos lyderis Seime, konservatorių partijos pirmininkas G. Landsbergis, paprašytas pakomentuoti R. Karbauskio teiginius, gūžtelėjo pečiais: „Pilnatis?“

Panaši reakcija buvo ir Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininko G. Palucko.

Raštu DELFI atsiųstame komentare socialdemokratų lyderis teigia: „Pono R. Karbauskio teorijos ir kuriami sąmokslai neturi jokio sąlyčio su tikrove, ir neturiu paaiškinimo, kodėl Seimo narys laikosi tokių nebūtų istorijų. Nematau reikalo jų komentuoti, tegul ponas R. Karbauskis jomis mėgaujasi pats vienas“.

Tačiau pats R. Karbauskis tvirtina, kad būtent G. Paluckas buvo tas, kuriam „buvo sukurtas scenarijus, kaip išsivesti socialdemokratus ir sugriauti valdančiąją koaliciją bei surengti pirmalaikius (Seimo – red.) rinkimus“.

Paklaustas, kas ir kur tokį scenarijų esą kūrė, „valstiečių“ lyderis teigė: „Tai tik, kad ne mes“.
„G. Paluckas sąmoningai kiršino, bandė visaip kaip supriešinti mūsų frakciją. Su Palucko faktoriaus išnykimu, šiandien turime 69 narius (Seimo valdančiosios koalicijos – red.), bet turime absoliutų stabilumą. Suprantu, kad paradoksaliai skamba, nes neturime skaičiumi politinės daugumos (reikia 71 Seimo nario – red.), bet nedaug liko laukti – mėnuo, kai bus priiminėjamas biudžetas ir jūs pamatysite, kaip atrodo dauguma“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis tvirtino, kad už ateinančių metų Vyriausybės biudžetą, jo žiniomis, turėtų balsuoti 85 - 90 parlamentarų.

Paprašytas įvertinti šiandieninę Lietuvos politinę padėtį, valdančiosios koalicijos lyderis Seime R. Karbauskis teigė: „Mes turime vieną iš stabiliausių valdžių per pastarąjį labai ilgą laikotarpį, kada nėra vidinių politinių ginčų valdančiojoje daugumoje“.

Pasak R. Karbauskio, su G. Palucko šalininkų pasitraukimu į opoziciją Seime, „ta problema, kuri mus kankino praėjusiais metais, išsisprendė (politinių ginčų – red.)“.

R. Karbauskis pasidalino savo nuomone ir apie į viešumą nutekėjusią informaciją, kad „valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis siūlė užimti teisingumo ministro postą opozicijoje esančiam liberalui, Antikorupcijos komisijos pirmininkui Vitalijui Gailiui.

Anot jo, „sukiršinti liberalus ir silpninti liberalus turi interesą ne LVŽS, o konservatoriai. Nes mes su liberalais balsais nesidalinam“.

Pats premjeras informacijos apie V. Gailių nepatvirtino, bet ir nepaneigė. „Nekomentuosiu“, - DELFI praėjusį savaitgalį sakė S. Skvernelis.

V. Gailius tai vėliau įvardijo kaip bandymą nuteikti jį prieš liberalus, o vėliau išplatino pranešimą, kad dalyvaus Liberalų sąjūdžio pirmininko rinkimuose gruodžio mėnesį.

„O kas, jeigu informacijos apie siūlymą Vitalijui Gailiui tapti teisingumo ministru nutekinimas iš Vyriausybės yra tiesiog gerai sustrateguotas planas, kad sukiršinti liberalus?“ – DELFI paklausė R. Karbauskio.

„Manyčiau, kad jeigu tokį įtarimą turėti, tai tas planas ne čia, ne pas mus kurtas. Jis yra labai dešinėj kurtas, jeigu jis yra toks“, - pabrėždamas paskutinį žodį sakė R. Karbauskis.

Pasak R. Karbauskio, paskutiniai G. Landsbergio vieši pasisakymai esą yra orientuoti būtent į liberalų rinkėjų elektoratą.