Prokurorai nori politikui pateikti įtarimus dėl galimo seksualinio priekabiavimo ir ginklo laikymo taisyklių pažeidimo.

„Nepriklausomai nuo to, ar kviestas asmuo, ar jo įgaliotas žmogus dalyvaus, privalome rinktis, pasitarti, kokie mūsų tolesni veiksmai, pasikvietėme Teisės departamento vadovą, kaip turėtumėme elgtis“, – BNS sakė komisijos pirmininkas „valstietis“ Antanas Baura.

Anot jo, bus atsižvelgta ir į žiniasklaidos informaciją, kad neva sergantis parlamentaras vadovauja tėvų sodybos remontui Marijampolės savivaldybėje.

A. Baura teigė, kad K. Pūkas informuotas apie rengiamą posėdį, į jo namus išsiųstas registruotas laiškas apie tai. Tačiau asmeniškai susisiekti su pačiu parlamentaru kolegoms nepavyksta.

„Tai yra neįmanoma, jis neatsako. Mes bendraujame su jo padėjėja, bet kiek suprantu, ir ji nelabai jį pagauna“, – sakė komisijos pirmininkas.

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis birželio pabaigoje kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti K. Pūko teisinę neliečiamybę. Laikinajai tyrimo komisijai, turinčiai pateikti Seimui rekomendaciją dėl prokuroro prašymo, nepavyksta K. Pūko prisikviesti į posėdį. Jis vis pateikia medicininę pažymą apie nedarbingumą.

Pagal Konstituciją, Seimo narys negali būti patraukiamas baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržoma jo laisvė be Seimo sutikimo.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

Seime taip pat pradėtas apkaltos procesas K. Pūkui. Konstitucinis Teismas šią bylą tikisi atverti ketvirtadienį.

K. Pūkas į Seimą buvo išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K. Pūkas teigia, kad su juo susidorojo politiniai oponentai, nes jis yra „nesisteminis politikas“.