Jį siūloma tęsti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Pasak G. Landsbergio, Antikorupcijos komisija neatsakė į daugelį klausimų dėl A. Skardžiaus veiklos.

„Antikorupcijos komisija, surinkusi daug faktinės medžiagos, nebuvo pajėgi atsakyti į esminį klausimą – ar A. Skardžiaus bei jo šeimos ir jų verslo gaunamos pajamos iš verslo neturi požymių neteisėto atlygio už Seimo nario politinę veiklą, gaunamo iš įvairių tokia veikla suinteresuotų asmenų“, – įsitikinęs konservatorių lyderis.

G. Landsbergio teigimu, atsakymas į šį klausimą gali turėti sąsajų su iššūkiais Lietuvos geopolitiniam ir energetiniam saugumui.

Jis siūlo iš dalies pritarti Antikorupcijos komisijos išvadai, kad >A. Skardžius galbūt gavo asmeninės naudos, darydamas poveikį Seimo, Vyriausybės ir kitų institucijų sprendimams. Taip pat siūloma laikyti komisijos išvadą kaip tarpinę, leidusią surinkti faktinę medžiagą tolesniam ir išsamesniam parlamentiniam tyrimui.

Parlamentaras taip pat siūlo Seimo pirmininkui Viktorui Pranckiečiui spręsti klausimą dėl A. Skardžiaus dalyvavimo Ekonomikos komiteto ir Energetikos komisijos veikloje.

Antikorupcijos komisija praėjusią savaitę patvirtino išvadą, kad A. Skardžius, rūpindamasis atsinaujinančių išteklių energetika, kur jo šeima yra investavusi, galėjo pažeisti viešųjų ir privačių interesų derinimą valstybės tarnyboje. Už išvadą balsavo 8 komisijos nariai, po vieną buvo prieš ir susilaikė. Komisijoje iš viso yra 17 narių.

Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimo A. Skardžiaus veiklos.