„Šiuo metu yra laisvas tik ūkio ministro postas. Kai bus pasirinktas kandidatas, jį turės patikrinti specialiosios tarnybos ir tuomet jo kandidatūra bus derinama su šalies vadove Dalia Grybauskaite. Šiuo metu nė vieno galimo kandidato specialiosios tarnybos netikrina“, – vyriausybės vadovo poziciją LRT.lt perdavė jos atstovas Tomas Beržinskas.

Jis teigė neturįs informacijos, kad gali būti keičiama teisingumo ministrė Milda Vainiutė, kurią į šį postą delegavo socialdemokratai, kai jiems dar vadovavo Seimo narys Algirdas Butkevičius, šiuo metu dirbantis vadinamųjų atskilusių socialdemokratų frakcijoje, pasivadinusioje Socialdemokratų darbo frakcijos vardu.

„Taip, mes [su S. Skverneliu], kaip buvę kolegos, seniai pažįstami ir dažnai pastaruoju metu bendraujame. Man tikrai būtų įdomu dirbti vidaus reikalų ministru ir apie tai esu ne kartą kalbėjęs. Tačiau šiuo metu jokio posto vyriausybėje negaliu užimti, nes esu Liberalų sąjūdžio narys ir priklausau šios partijos frakcijai Seime, kuri yra opozicijoje“, – kalbėjo Seimo Antikorupcijos komisijos vadovas liberalas Vitalijus Gailius.

Jis neseniai pasitraukė iš liberalų vadovybės. Tokiam sprendimui jį paskatino teisėsaugos partijai mesti įtarimai dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo.

Paklaustas, ar gali atsitikti taip, kad pasitvirtins politiniuose kuluaruose girdimos kalbos, esą liberalai gali netrukus skilti ir dalis jų prisijungti prie valdančiųjų „valstiečių“, o tada jau atsivertų galimybės kai kuriems liberalams tapti ministrais, V. Gailius atsakė lakoniškai: „Nežinau“.

Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas, bendraudamas su LRT.lt, neslėpė nuostabos dėl kalbų apie galimybę V. Gailiui užimti teisingumo ministro postą: „Svarbiausia, kad jis aiškiai to nepaneigė. Teks mums apie tai pasikalbėti.“