Ketvirtadienį galimai neblaivus darbe pasirodęs L. Balsys į telefono skambučius neatsiliepia. B. Matelis sako, kad po incidento Seime L. Balsio niekas nematė. B. Matelis šiam buvo nusiuntęs pasiūlymą paruošti planą, kaip po įtarimų alkoholio vartojimu bendraus su visuomene ir atsakys į kylančius klausimus.

„Paskutinėje žinutėje, kurią man atsiuntė, L. Balsys sakė parodymų neduosiantis, taip pat sakė, kad jį terorizuoja. Dar jam skambinau penktadienį, norėjau pasišnekėti, bet jis neatsiliepė, šiandien irgi parašiau žinutę, paklausiau, ar bus darbe, bet jis į žinutę niekaip nesureagavo“, – DELFI kalbėjo B. Matelis.

Jo aiškinimu, kolegos telefonas nėra išjungtas – girdėti šaukimo signalas. Kartą Seimo narys kolegos skambutį atmetė, kitą kartą neatsiliepė.

„Kaip sakau, jei telefonas dar neišsikrovęs, gal dar nėra paties blogiausio atvejo. Bandėme surasti jo sūnų, kad bent jau sūnus pasakytų, kad juo pasirūpinta. O dabar nežinomybė, ar jis yra kur nors gyvas, ar ne. Keista“, – kalbėjo B. Matelis.

Iš kitų Seimo narių B. Matelis girdėjo nuomonių, kad L. Balsys kaip mažas vaikas iškrėtė „šposą“: atėjo į Seimą, pasisklaidė, pripūtė ir išvažiavo.

L. Balsys frakcijos seniūnui yra žadėjęs į darbą ateiti antradienį.

R. Baškienė nori padėti

Seimo pirmoji vicepirmininkė Rima Baškienė ketina nuo pat antradienio ryto domėtis L. Balsiu. Jos aiškinimu, yra planų susisiekti su parlamentaro žmona. „Reikia išsiaiškinti vieną dalyką – jeigu jo nėra darbe, ar turi nedarbingumo lapelį, tikėtina, kad po to, kas įvyko, ir pergyvena, ir jam reikia pagalbos“, – sakė R. Baškienė.

Jos nuomone, L. Balsiui reikia stuktelėti ir pasakyti, kad negalima diskredituoti nei Seimo, nei savęs. „Bet pirmiausia yra noras jam padėti išlipti iš bėdos, akivaizdu, kad ta bėda, priklausomybė jau yra ir į ją nereaguoti iš mūsų pusės būtų negerai. Tikrai šiuo atveju nebūsime abejingi“, – kalbėjo Seimo vicepirmininkė.

Kita vertus, svarsto ji, antradienį L. Balsys gali pasirodyti plenarinių posėdžių salėje.

DELFI primena, kad L. Balsys ketvirtadienį žurnalistams sutiko pasitikrinti alkoholio tikrintuvu ir pripūtė 1,82 prom. Alkoholio. Tuomet jis savo automobiliu išvyko iš Seimo.

Policiją parlamentarą rado namuose, tačiau šis pareigūnų į vidų neįsileido.

Lietuvos žaliųjų partijos atstovas L. Balsys į Seimą renkamas antrąją kadenciją, anksčiau jis dirbo prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėju, žurnalistu.