Žiniasklaidoje pasirodžius pranešimams apie tai, kad nedarbingumo pažymėjimą turintis Seimo narys K. Pūkas galimai pažeidžia elgesio taisykles nedarbingumo metu, „Sodra“ informuoja, kad „Sodros“ Kauno teritorinis skyrius šiandien nusprendė jį iškviesti į Gydytojų konsultacinės komisijos posėdį.

Šiame posėdyje medikai turėtų įvertinti jo sveikatos būklę ir nuspręsti, ar K. Pūkui gali būti pratęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

K. Pūkas: atsiprašau, daktarė atėjo, turiu baigti pokalbį

Tuo tarpu pats K. Pūkas DELFI tikino, kad šiuo metu jaučiasi labai prastai.

„Šiuo metu esu ligoninėje, lašina... Ar sveikata pablogėjo po savaitgalio darbų? Ne... Mano sveikata jau labai senai šlubuoja. Atsiprašau, daktarė atėjo, turiu baigti pokalbį“, - DELFI teigė K. Pūkas ir padėjo ragelį.

Kalbėdamas su žurnalistu K. Pūkas gana sunkiai rinko žodžius. Akivaizdu, kad susitikti su „Sodros“ atstovais kaunietis nevyks.

K. Pūkas teigė, jog šiuo metu yra gydomas Kauno respublikinėje ligoninėje. Ši įstaiga yra visiškai šalia Seimo nario namų Šančiuose.

Nesilanko posėdžiuose

Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas parlamentaras Kęstutis Pūkas, oficialiai deklaruojantis, kad negali lankytis teismo posėdžiuose ar dalyvauti Seimo apkaltos procese dėl ligos, rūpinasi sodybos savo tėviškėje atnaujinimo darbais.

Kaip skelbia naujienų portalas etaplius.lt, su „tvarkiečių“ sąrašu į Seimą patekęs politikas pastaruoju metu nuolat atvyksta į sodybą Marijampolės savivaldybėje, Daukšių miestelyje. Praėjusią savaitę statybininkai dengė namo stogą, statybose nuolat buvo matyti ir pats K. Pūkas – tai patvirtina ir aplinkiniai gyventojai, ir portalo darytos nuotraukos. Pats žurnalistų sodyboje sutiktas Seimo narys netrukus pasišalino, vėliau jo rasti nepavyko.

Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl K. Pūko galimo seksualinio priekabiavimo, generalinis prokuroras yra kreipęsis dėl Seimo nario neliečiamybės panaikinimo. Savo ruožtu Seimas dėl jo yra pradėjęs apkaltos procesą. Tačiau parlamentaras yra deklaravęs, kad procesuose negali dalyvauti, nes serga – pastarasis nedarbingumo pažymėjimas jam išduotas iki gruodžio 7-osios. Dėl ilgalaikės jo ligos Konstitucinis Teismas taip pat negalėjo pradėti nagrinėti bylos – uždaras posėdis KT planuojamas ketvirtadienį, į jį kviečiamas K. Pūkas, liudytojai.

Su K. Pūku pirmadienį BNS nepavyko susisiekti.

Prokuratūros duomenimis, keturių nukentėjusiųjų liudijimai ir per ikiteisminį tyrimą gauti duomenys leidžia pagrįstai manyti, jog šių metų sausio-vasario mėnesiais K. Pūkas galėjo seksualiai priekabiauti prie pagal tarnybą priklausomų ir kitaip priklausomų asmenų.

K. Pūkas į Seimą išrinktas pagal partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąrašą daugiamandatėje apygardoje. K. Pūkas teigia, kad su juo dėl pažiūrų susidorojo politiniai oponentai.