Kaip remdamasis šaltiniais premjero Sauliaus Skvernelio aplinkoje šeštadienį pranešė DELFI, V. Gailiui siūlomas teisingumo, buvusiam Ukrainos ekonomikos ministrui Aivarui Abromavičiui – ūkio ministrų postai.

„Aš esu Liberalų sąjūdžio frakcijos narys, o gandų nekomentuoju“, – pirmadienį DELFI sakė V. Gailius.

Klausiamas, ar yra viliojamas į teisingumo ministrus, V. Galius atsakė: „Nei aš neigiu, nei tvirtinu, nežaidžiu tokių žaidimų, gandų nekomentuoju. „Kol kas pas mane tokių minčių nėra“, – klausiamas, ar jo politinėje karjeroje gali būti pokyčių, sakė politikas.

Jis svarsto, kad intriga gali būti keliama prieš artėjantį liberalų suvažiavimą.

Išėjimas liberalams nesukeltų pasekmių?

„Juokaudamas sakau – silpną Vyriausybę reikia sustiprinti“, – išgirdęs apie galimą V. Gailiaus tapimą teisingumo ministru, juokėsi E. Gentvilas.

Laikinasis partijos pirmininkas sako kol kas nesusitikęs su V. Gailiumi. Jis aiškino, kad kol kas frakcija ar partija situacijos neaptarusi. „S. Skvernelis jeigu ir siūlo V. Gailiui, tai su mumis jis nėra derinęs ar taręsis. Kitas dalykas, jis gal ir neturi tų kontaktų“, – svarstė E. Gentvilas.

Jis skeptiškai vertina politikos kuluaruose pasigirdusias spėliones, kad paskui V. Gailių galėtų pasekti dalis kitų liberalų.

Eugenijus Gentvilas
„Manau, jei ir yra V. Gailiui siūlymas, tai yra jam asmeniškai, ne mūsų frakcijai ir ne mūsų partijai, todėl V. Gailiaus išėjimas negalėtų ir neturėtų sukelti jokių pasekmių. Jeigu taip atsitiktų, kad V. Gailius nueitų į ministrus, tai reikėtų vertinti kaip jo asmeninį apsisprendimą. Manau, kad V. Gailius, jei taip ir yra, tikrai neįkalbinės mūsų frakcijos narių sekti paskui jį, nes ką tai reiškia – man duoda ministro portfelį, eikite paskui mane? Kur? Tai neįtikėtini scenarijai“, – liberalų frakcijos nubyrėjimo nesibaimina E. Gentvilas.

Vis dėlto norint tapti teisingumo ministru, V. Gailiui neužtektų S. Skvernelio pasiūlymo. Jam reikėtų gauti prezidentės Dalios Grybauskaitės palaiminimą, o su šalies vadove V. Gailiaus santykiai pastaraisiais metais buvo įtempti.

Tuometis Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) vadovas V. Gailius atsisakė atleisti savo pavaduotoją Audrių Giržadą ir taip užsitraukė prezidentės nemalonę. V. Gailius žiniasklaidai yra pasakojęs, kad D. Grybauskaitė telefonu reikalavo atleisti V. Giržadą – už tai žadėta, kad galės likti dirbti FNTT.

„Aš buvau neteisėtai ir nusikalstamai spaudžiamas padaryti neteisėtus veiksmus. Tai patvirtino teismo nutartis dėl dviejų neteisėtų įsakymų. Buvau spaudžiamas tiek Vidaus reiklų ministerijos vadovų, tiek Prezidentūros daryti neteisėtus veiksmus“, – prieš keletą metų LRT laidoje „Dėmesio centre“ sakė V. Gailius, pridūręs, kad spaudimo sulaukė iš prezidentės.