Pasak to paties šaltinio, esą jau yra gautas ir preliminarus paties V. Gailiaus sutikimas užimti teisingumo ministro postą, o su A. Abromavičiumi esą dar tebesiderama.

Taip pat esą braška ir Vyriausybės kanclerės Mildos Dargužaitės kėdė, tačiau neva kol neturi realaus pretendento, galinčio ją pakeisti, S. Skvernelis šio klausimo neeskaluoja.

Pats Ministras Pirmininkas viešai tokią informaciją vengia tiesiogiai patvirtinti. Tačiau ir nepaneigia.

„Nekomentuosiu“, - toks tebuvo S. Skvernelio atsakymas, kai DELFI jį paprašė patvirtinti arba paneigti žurnalistus pasiekusią informaciją. Paklaustas, ar jį tenkina teisingumo ministrės Mildos Vainiutės veikla, S. Skvernelis DELFI sakė: „Mane tenkina visų mano ministrų veikla. Jei kurio veikla netenkins, tada bus pasiūlyta ir bus padaryta išvados“.

Dvigubą Lietuvos ir Ukrainos pilietybę turintis A. Abromavičius dirbo Ukrainos Ekonomikos ministerijos vadovu, tačiau po kurio laiko iš šių pareigų pats pasitraukė.

Aivaras Abromavičius

Kalbintas pats Seimo narys V. Gailius taip pat buvo nekalbus. „Aš gandų nekomentuoju“, - teigė parlamentaras.

Kiek atviresnis buvo Seimo valdančiosios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis. Paklaustas, ar jam žinoma apie premjero paieškas ir galimus siūlymus užimti teisingumo ir ūkio ministrų postus, R. Karbauskis teigė, kad „visokių pokalbių vyksta, bet tai yra paties premjero reikalas ir jo reikėtų klausti“.

Jis DELFI teigė „paties Abromavičiaus nėra gyvai matęs“, bet sako, kad „ministrų pasirinkimas yra premjero reikalas“.

Tuo tarpu opozicijos kolegai V. Gailiui, kuris yra ir Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas, R. Karbauskis negailėjo pagyrų. „Šį Seimo narį pažįstu kaip principingą, dorą ir itin kompetentingą parlamentarą, turintį didelę patirtį teisėsaugos ir teisėkūros srityse. Todėl jei toks pasiūlymas būtų, o ponas Gailius jį priimtų, tai aš sakyčiau, kad aš tikrai esu už“, - DELFI sakė R. Karbauskis.

Ramūnas Karbauskis

Tačiau čia pat R. Karbauskis pabrėžė, kad „šiam momentui jokiuose oficialiuose formatuose Gailiaus kandidatūra nebuvo svarstoma – nei frakcijoje, nei koalicijoje“.

Pasak R. Karbauskio, tokį svarstymą riboja ir tai, kad V. Gailius šiuo metu yra opozicinės Liberalų frakcijos atstovas.

Ar gali būti, kad mainais į pasiūlymą tapti teisingumo ministru V. Gailius galėjo paminti savo visiems žinomą principingumą, balsuodamas Antikorupcijos komisijos tyrime dėl Seimo nario Artūro Skardžiaus? Tokios prielaidos peršasi po šią savaitę patvirtintų Komisijos išvadų.

Antikorupcijos komisija Seimo pavedimu tyrė, ar valdančiajai socdarbiečių frakcijai priklausančio A. Skardžiaus parlamente teiktos įstatymų pataisos atsinaujinančios energetikos srityje nebuvo naudingos ir paties A. Skardžiaus turimiems jo šeimos verslams atsinaujinančios energetikos srityje Lietuvoje ir Baltarusijoje.

Ir nors tyrimo metu atrodė, kad Antikorupcijos komisijos tyrimo išvados baigsis apkaltos A. Skardžiui procedūra už šiurkštų Konstitucijos pažeidimą ir Seimo nario priesaikos sulaužymą, galutinėse išvadose tik švelniai konstatuota, kad A. Skardžius galimai galėjo turėti naudos iš savo teiktų įstatymo pataisų.