Kęstutis Pūkas Seime nesirodo, bet veiklos turi. 64-erių kaunietis su savo penktąja žmona sūpuoja naujagimę. Gandrai parlamentarą dešimtą kartą aplankė prieš mėnesį. Per apkaltos procesą už galimą seksualinį priekabiavimą einantis Pūkas nori atsidėti vaiko priežiūrai kaip reikiant – prašo nuo lankymosi parlamente jį atleisti visiems trejiems metams.

„Vaiką auginsiu. Taip ganėtinai ilgai. Sumažint bet kada gali, o prašyme įrašėm ilgiausią terminą pagal įstatymus“, - LNK žinioms sakė politikas. Paklaustas, ar šis sprendimas susijęs su vykstančia apkaltos procedūra, K. Pūkas tai paneigė.

Pūko prašymą Seimo pirmininko sekretoriatas gavo šią savaitę. Jį dar svarstys Seimo valdyba. Pūkas prašo jį išleisti nuo lapkričio 28-osios iki kol vaikui sueis treji metai. Tai reiškia, kad Pūko Seime, ko gero, taip ir nebepamatytume, nes atostogos jam pasibaigtų 2020-ųjų spalio septintąją, o po trijų dienų – spalio 11-ąją – jau nauji rinkimai.

Pasak Seimo etikos ir procedūrų komisijos nario Virginijaus Sinkevičiaus, net jeigu Pūkas ir bus išleistas prižiūrėti vaiko iki pat šio Seimo pabaigos, taip sustabdyti apkaltos proceso nepavyks: „Bus įdomus, turbūt, atvejis, tokio dar nėra buvę“.

„Jeigu vis dėlto reikėtų kviesti Seimo narį tai manau Seimas turi tokią teisę, tai nėra liga, su visa pagarba tėvystės atostogoms, bet turėtų atvykti“, - sakė V. Sinkevičius.

Konstitucinis teismas atversti Pūko bylą ketina kitą savaitę, ruošiasi apklausti patį Seimo narį. Anksčiau to padaryti negalėjo dėl Pūko ligų. Į apklausą K. Pūkas teigė atvyksiąs.

Kaunietis į Seimą atėjo su „Tvarka ir teisingumu“. Jis išrinktas pagal sąrašą. Bet jo kėdė Seime, ko gero, taip ir liktų tuščia iki pat rinkimų.

Pūko prašomas trejų metų laikotarpis parlamentarus stebina. Štai neseniai vaiko susilaukusi Seimo narė Agnė Bilotaitė gimdymo atostogų pasiprašė tik 4 mėnesių. Bet ir be vaiko priežiūros atostogų Pūkas turi įvairių priežasčių Seime nesilankyti. Seksualiniu priekabiavimu kaltinamas Pūkas gydėsi plaučius, širdį, operavosi petį. Šalia apkaltos proceso virš Pūko pakibusi ir byla prokuratūroje. Dar birželį generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti Pūko teisinę neliečiamybę, bet to parlamentas padaryti negali, nes Pūko nuolat nėra.