„Mano, gydytojo rezidento, atlyginimas, įskaičiavus budėjimus ir panašiai, apie 360 eurų „į rankas“. Jeigu aš pastočiau, nuo tokios sumos gaučiau socialines garantijas. Taip pat negaliu paneigti, kad rezidentai gauna stipendiją, kuri yra apie 340 eurų. Iš viso mano pajamos yra apie 700 eurų

Jaunas specialistas, po 6 metų mokslų, kai tu turi nuolat tobulintis, kai tavo darbas iš tiesų pavojingas, tai aš nežinau, ar čia tokia ateitis, kurios bet kuris žmogus linkėtų savo vaikui“, – DELFI kalbėjo jaunesnioji gydytoja rezidentė Urtė Builytė.

Ji sako, kad prekybos centrų kasininkės uždirba ne ką mažiau, nors ir atsakomybė mažesnė, ir tokio išsilavinimo nereikia.

Šeimos gydytoja Emilija Trumpaitė pasakojo per dieną apžiūrinti iki 30 pacientų. Jaunas šeimos gydytojas gauna 500-1000 eurų „į rankas“.

„Vien nuomos kainos Vilniuje siekia apie 300 eurų, tai apie ką mes kalbame?“, – retoriškai klausė E. Trumpaitė.

Plačiau – vaizdo reportaže:

DELFI primena, kad Lietuvos medikų sąjūdžiu prisistatantis judėjimas sekmadienį internete paskelbė peticiją su reikalavimu nedelsiant didinti visų sveikatos priežiūros sistemos darbuotojų, įskaitant ir gydytojus rezidentus, atlyginimus 30 proc., per artimiausius metus – dar 50 proc., o iki 2020 metų reikalaujama pasiekti vidutinį Europos Sąjungos šalių gydytojų atlyginimą.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, praėjusiais metais vidutinis mėnesinis gydytojų darbo užmokestis etatui Lietuvoje siekė apie 1368 eurus, slaugytojų – 689 eurus, neatskaičius mokesčių. 2017 metais pirmo pusmečio duomenimis, vidutinis gydytojų mėnesio darbo užmokestis siekė apie 1500 eurų, slaugytojų – 752 eurus, neatskaičius mokesčių.