„Nors nesu net užsiminęs apie tokią galimybę, buvo keista matyti savo pavardę tarp galimų kandidatų į Prezidentus, netgi buvo smagu išgirsti man dedikuotą Stano ir Zvonkaus dainą. (…) Todėl, matyt, reikia pasakyti labai aiškiai – be jokių „galbūt“, „apsispręsiu vėliau“, „kaip Dievas duos“, „jeigu nebus geresnių“. Nekandidatuosiu jokiuose rinkimuose nei 2019, nei 2020 metais“, - feisbuke parašė A. Tapinas.

Žurnalistas planuoja toliau stiprinti „Laisvės TV“, organizuoti visuomeninius renginius, skatinti pilietinį aktyvumą ir važinėti po mokyklas, mėgindamas keisti mūsų vaikų požiūrį į ateities Lietuvą.

„Ir balsuosiu ne už tą Prezidentą, kuriam šis postas aukščiausia karjeros stotelė, asmeninių ambicijų viršūnė ar vieša auka, bet už tą, kuris ateis nuoširdžiai norėdamas išnaudoti turimus galios svertus kurti geresnę valstybę“, - rašė A. Tapinas.

DELFI užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai" atlikta apklausa parodė, kad per Prezidento rinkimus S. Skvernelį palaikytų 13,5 proc., G. Nausėdą – 9,9 proc., o V. Matijošaitį – 9 proc. apklaustųjų.

„Spinter tyrimų“ duomenimis, už S. Skvernelio, G. Nausėdos ir V. Matijošaičio trejetuko rikiuojasi buvęs Europos Sąjungos ambasadorius Rusijoje Vygaudas Ušackas, kurį palaikytų 7,5 proc. apklaustųjų.

7,2 proc. respondentų balsuotų už Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį, 6,2 proc. - už europarlamentarę Viliją Blinkevičiūtę, 4,5 proc. - už Seimo narę Ingridą Šimonytę, 3,8 proc. - už europarlamentarą Antaną Guogą.

3,7 proc. respondentų balsuotų už Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentą Robertą Dargį, po 3,3 proc. - už parlamentarą Žygimantą Pavilionį ir žurnalistą Andrių Tapiną, 3 proc. - už parlamentarą Algirdą Butkevičių, 1,7 proc. - už Vilniaus miesto merą Remigijų Šimašių ir 1,5 proc. - už europarlamentarą Petrą Auštrevičių.

11 proc. respondentų nežino, ką palaikytų rinkimuose, o 10,9 proc. apklaustųjų rinkimuose nebalsuotų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų bendrovė „Spinter tyrimai" apklausą atliko 2017 metų rugsėjo 19-28 dienomis