Lapkričio orai dažniausiai būna niūrūs, dažnomis saulėtomis akimirkomis šis mėnuo tikrai pasigirti negali.

Vis dėlto šį savaitgalį mus pagaliau pradžiugins taip išsiilgta saulė. Jau šeštadienį vietomis debesų šydas suplonės, o sekmadienį ir ateinančios savaitės pradžioje daugelį vietovių palepins saulės spinduliai. Šiluma taip pat bus maloni, orai atšalti dar neskubės, išsilaikys labai panaši temperatūra, kuri vyrauja ir šiomis dienomis. Žinoma ir kritulių tikimybė bus maža, įsivyraus sausesnis ir saulėtesnis periodas.

Savaitei įpusėjus vietomis naktimis spustelės nedidelis šaltukas, tačiau jau antroje savaitės pusėje vėl grįš nedidelė šiluma, bet išaugs debesuotumas, daug kur galimas nedidelis lietus.

Panašūs orai išsilaikys ir mėnesio viduryje. Tuo metu numatomi kiek dažnesni krituliai, vietomis mišrūs, naktys bus vėsios.

Pagal dabartinį prognozių modelį, mėnesiui baigiantis oras vės sparčiau, temperatūra dažniau kris žemiau nulio. Remiantis dabartiniais duomenimis, panašu, kad itin staigių pokyčių nebus ir šaltesnių orų perėjimas vyks palaipsniui, būtent antroje mėnesio pusėje. Tad iki tol pirmos savaitės bus tikrai ganėtinai malonios.

Apskritai, šių metų lapkritis neturėtų būti išskirtinis, jis bus įprastas, vos šiltesnis.

Žiemiškų akcentų lapkritį taip pat bus, pasitaikys ir šlapdribos ir sniego, tačiau ne visoje šalyje iš karto, o vietomis. Nenuostabu, nes tai pereinamasis laikotarpis iš rudens į žiemą, nors dažniausiai pakankamai rudeniški orai tęsiasi net ir gruodį.

Prognozė parengta remiantis gismeteo.lt duomenimis