„Faktas, ji išėjo (iš frakcijos – BNS) ir galima čia traktuoti kažkaip ar šypsotis, bet ji neparašė pareiškimo liberalams, kad išstoja iš mūsų frakcijos. Na, nebiurokratizuosime, žmogus apsisprendė, parodė savo valią“, – Žinių radijui penktadienį sakė E. Gentvilas.

Anot jo, keturis mėnesius Liberalų sąjūdžio frakcijoje dirbusi D. Šakalienė bendravo šiltai, daugeliu klausimų buvo abipusis palaikymas.

„Ji išeidama apie mus nieko blogo nepasakė, aš tikrai jai žmogiškai linkiu visa ko geriausio. (...) Nelabai supratau (išėjimo priežasčių – BNS). Geriau, kai pas mus žmonės buriasi, nei kad pro mus praeina kaip pro kokį pereinamą kiemą. Šiuo atveju pasinaudojo. Tiek to, aš piktumo neturiu, linkiu jai savirealizacijos“, – sakė E. Gentvilas.

Anot jo, šiuo metu Seimo posėdžiai nevyksta, tad kol kas nebuvę progos pasikalbėt su D. Šakaliene apie jos sprendimą.

Apie perėjimą į Socialdemokratų partijos frakciją Seime D. Šakalienė paskelbė prieš kelias savaites. Ji teigė, kad pasiryžusi dirbti kartu, „matydama Socialdemokratų partijos pirmininko Gintauto Palucko lyderystę reformuojant, o iš tiesų pirmą kartą Lietuvoje kuriant tikrą socialdemokratinę politiką“.

D. Šakalienės perėjimas į socdemų gretas pastariesiems sudarė galimybę po skilimo su partiją palikusiais parlamentarais sudaryti atskirą septynių narių frakciją.

Seimo rinkimus D. Šakalienė laimėjo su valdančiųjų Valstiečių ir žaliųjų partijos sąrašu. Tačiau birželį D. Šakalienė pasitraukė iš „valstiečių“ frakcijos, teigdama, kad nusivylė šios politika.