Tokias mintis, kaip rašoma svetainėje obozrevatel.com, S. Lavrovas išsakė užsienio šalyse gyvenančių tėvynainių konferencijoje, kurios pavadinimas išvertus į lietuvių kalbą – „Rusijos revoliucijos šimtmetis. Vienybė vardan ateities“.

Ministras užsiminė, kad į tokias akcijas kaip „Georgijaus juostelė“ ir „Nemirtingųjų pulkas“ neva buriasi dešimtys tūkstančių užsienio valstybėse gyvenančių rusų, nors tokia jų vienybė toli gražu ne visiems prie širdies

.
„Užfiksuota bandymų apjuodinti mūsų tėvynainių veiklą, stengtis išardyti jų gretas, atitolinti juos nuo Rusijos. Ne vienoje valstybėje, tarp kurių ir Ukraina bei Baltijos šalys, jie ir toliau patiria tiesioginę diskriminaciją“, – kalbėjo S. Lavrovas.

Anot S. Lavrovo, tokios institucijos kaip Rusijos užsienio reikalų ministerija, taip pat Rusijos ambasados ir konsulatai nuolat priversti ginti svečiose šalyse gyvenančių tėvynainių teises.

„Iš mūsų visada galite tikėtis paramos ir palaikymo. Ypač griežtai žiūrime rusų kalbai tenkančios pozicijos išsaugojimą kad ir atitinkamų šalių švietimo sistemose“, – sakė S. Lavrovas.

„[Kurtas] Volkeris nurodė, ką reikia daryti, kad taikdariai, kuriuos jis pavadino kitaip, bet esmės tai nekeičia, okupuotų visą Donbasą, jį apsuptų, ir tik tada JAV padėtų [Ukrainos] prezidentui [Petro] Porošenkai įvykdyti visus įsipareigojimus, įskaitant ir amnestijos paskelbimą, ypatingo statuso Donbasui suteikimą <...> ir rinkimų suorganizavimą“, – sakė S. Lavrovas.

Galima tik priminti, kad kiek anksčiau S. Lavrovas yra nustebinęs įžūliu pareiškimu apie tai, kad Ukraina puola Donbasą.