Komisija yra išsiaiškinusi, kad A. Skardžiaus šeimos iš dalies valdoma Baltarusijos įmonė „Investenergostroj“ elektrinių projektą finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ bankas „Belgazprombank“, o elektrą ji brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) Antikorupcijos komisijai yra pareiškusi, kad A. Skardžiaus teiktos pataisos galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų.

Energetikos ministerija taip pat yra pateikusi nuomonę, kad ankstesni A. Skardžiaus pasiūlymai dėl atsinaujinančios energetikos plėtros sudarė išskirtines sąlygas mažųjų saulės elektrinių plėtotojams ir galėjo leisti pelnytis valstybės sąskaita.

A. Skardžius siūlė, kad šios jėgainės būtų neįtrauktos į kvotą iki 2020 metų ir užsitikrintų fiksuotą tarifą 12-ai metų. Energetikos ministerijos ekspertai mano, kad neaišku, kodėl pasirinktos tokio galingumo jėgainės ir kodėl kai kurioms yra nustatytos leidimų išdavimo datos.

Išvadas komisija turi pateikti iki lapkričio 10-osios.